Psiha i seks Seks i veze 26. rujna 2016.

Koje su stvarne potrebe i želje današnjih žena u četrdesetima?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nije čudo što se sve manje žena zadovoljava zadržavanjem u kući, brigom o ukućanima i čekanjem da stignu unuci. Žene više ne doživljavaju četrdesete kao kraj mladosti. One više brinu o sebi, zdravije su i u boljoj su kondiciji od vršnjakinja iz prethodnih generacija.

Također, točno znaju što trebaju odjenuti da bi istaknule fizičke atribute, izgledaju mlađe, sigurnije su i na seksualnom planu i imaju veća očekivanja od života.

Šest žena otvoreno govori o samačkom životu u četrdesetima

Manje zadovoljstvo seksualnim životom

Međutim, nevolje nastaju ukoliko u vezi ili braku ne dobivaju pažnju koja im je potrebna. U takvoj situaciji mnogima je lakše da potraže rješenje na drugom mjestu, a uz današnju tehnologiju (prije svega brojne online društvene mreže) to nikada nije bilo lakše. Istraživanja pokazuju da su bračni parovi danas manje zadovoljni seksualnim životom nego što su bili oni prije nekoliko desetljeća.

Prema nekim statistikama, danas samo 30 posto bračnih partnera ima seksualne odnose dva puta tjedno, a više od 20 posto njih kaže da nije zadovoljno situacijom u braku. Također, studije pokazuju da se ljudi između 35. i 44. godine života osjećaju usamljenije i depresivnije od ostalih starosnih grupa.

Kako apstinencija utječe na psihu žene?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.