Psiha i seks Seks i veze 11. kolovoza 2017.

Kako smo muž i ja "vratili život" u krevet unatoč erektilnoj disfunkciji

Foto: Unsplash
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Katarina P. (48) i Ivan P. (51) upoznali su se u kasnim četrdesetima. Oboje su bili razvedeni i njihova su djeca krenula na fakultet. Mnogo su putovali i seksali se u svakoj prilici, no onda su nastupili problemi.

Katarina P. (48) podijelila je svoje svjedočanstvo: "U mom prvom braku seks je uvijek bio borba, a moj me bivši optuživao da 'imam nizak libido', ali kad sam počela izlaziti s Ivanom shvatila sam da ja nisam 'problem'. Ivanovo i moje vjenčanje bila je mala svečanost na kojoj su prisustvovala naša djeca i bliski prijatelji. Od samog početka, naš odnos uvijek je bio vrlo strastven, no kad smo ušli u kasne 50-e, naš seksualni život se usporio. Ivanova erektilna disfunkcija bila je najveći problem."

Ban-Uspr_1 Možda te zanima... Ispovijesti: Problemi muškaraca s velikim penisom Psiha i seks

Katarina kaže kako nikad ne bi spomenula problem s erekcijom pred Ivanom, pa čak i kada je bio trenutak za raspravu o tome što se događalo posljednje dvije godine, još uvijek ne bi koristila pojam "erektilna disfunkcija". Smatra da je ego muškaraca usko vezan za njegovu sposobnost kako nastupa u krevetu.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

"U početku, Ivan nije htio priznati da postoji problem. Kad bismo pokušali voditi ljubav i njegov penis nije mogao ostati ukrućen, iskoristio bi stres ili umor kao izgovor. Budući da puno radi, mislila sam da su to glavni razlozi. Ali, kako se problem nastavio, zapitala sam se privlačim li ga i dalje. Naravno, sada znam da je erektilna disfunkcija psihički problem: nešto sprječava protok krvi u penis", kaže Katarina.

Kvrzica-Na-Penisu Možda te zanima... Zakrivljeni penis za vrijeme erekcije "krivac" za otežan seks Zdravlje

Kad se Ivan složio s prijedlogom da posjeti liječnika, stvari su se popravile. Svakodnevno uzima Cialis koji je poboljšao njegovu erekciju. Katarina je svjesna činjenice da Ivan mrzi trenutak kada mora uzeti pilulu, ali to je jedini način. "Srećom, nije bilo nuspojava osim možda 'udarca' u njegov ego", kaže Katarina. Liječnik ga je ohrabrio da vježba zbog cjelokupnog zdravlja, ali i zbog povećanja protoka krvi u penisu.

Možda te zanima... 4 glavne razlike između obrezanog i neobrezanog penisa Psiha i seks

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Katarina i Ivan posjetili su bračnog savjetnika, a on je rekao da seksualni odnos nije jedini način da budu intimni s partnerom. "Sad kad se mnogo više usredotočimo na predigru, Ivanu je manji psihološki pritisak. Osim toga, to nas je dovelo da istražimo niz novih tehnika, pa čak i igračaka. To je iskreno puno uzbudljivije od uobičajene 'unutra-van' rutine koju smo prakticirali. Svim ženama koje se bore sa svojim muškarcem koji ima erektilnu disfunkciju, savjetovala bi da ih potaknu da potraže medicinsku pomoć. Istodobno, važno je biti empatična i senzibilna u svom pristupu", podijelila je Katarina.

Možda te zanima... Jutarnja erekcija - koliko traje, čemu služi i što znači kada izostane? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.