Psiha i seks Moje emocije 15. listopada 2017.

Kako "pospremiti" život kada si nepopravljiva čistunka?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si jedna od onih osoba koja voli pospremati i opustiti se nakon napornog dana u čistome, to može predstavljati problem ljudima koji žive s tobom. Tvoj partner, muž, djeca ili prijatelji prilagođavaju se na tvoj uredni način života i rituale koji dolaze s njim, no ponekad se i ti trebaš prilagoditi njima

Mora biti sve čisto!!!

Kada je sve čisto, uredno, dezinficirano, tek tada se osjećaš opušteno. Svi smo različiti i upravo zbog toga neke žene koje su fleksibilnije za čišćenje (dva puta tjedno je dovoljno usisati i pobrisati prašinu), ti to radiš svaki dan, neće te razumjeti. I ne trebaju. Ovo je tvoj život i bitno je da si ti u njemu sretna.

Jedino kome bi trebala dati pažnju, jer ne razumije tvoj odnos s prašinom je tvoj životni partner. Njemu baš i nije lako, jer živjeti s čistunkom pod istim krovom možda ima više nedostataka nego prednosti.

Možda te zanima... 7 pitanja koja trebaš postaviti kada te partner ignorira Psiha i seks

Čarape su uvijek pored košare za veš ili kreveta, po stoti put si mu rekla da ih stavi u košaru, ali on ništa. Ne čuje ili ne razmišlja, ili, tko zna gdje je on umom u tom trenutku skidanja čarapa. Njemu to nije važno, a ti se nerviraš i postaješ zanovijetalo.

Pokušaj unijeti neke promjene. Dobro će doći tebi, a posebno njemu.

Promjene

Neke stvari moraš prihvatiti i mijenjati. Jesu li doista ta prašina ili čarape toliko vrijedni tvoje svađe s partnerom? Ovdje nastupa kompromis, on bi trebao tebe prihvatiti kao nekoga kome je čišćenje bitna životna stavka, a ti bi trebala prihvatiti to da te on ne razumije i smatra da prašina i nije neka posebna stvar oko koje se treba brinuti. Zapamti, tvoj dom nikada neće biti čist onoliko koliko ti želiš da bude.

Bez obzira koji muškarac bio u tvom životu, svaki će za tebe (ako si čistunka) biti neuredan. Tako da nema smisla svađati se s njim, jer on u ovom slučaju nije kriv.

Čišćenje-Muž-Žena | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

U većini slučajeva mu moraš pokazati da možeš imati “slobodan dan od usisavanja”. Bit će njemu lakše, Dok ćeš ti sebe testirati na taj slobodan dan od pospremanja, i on će se tada više opustiti.

Moraš razumjeti da nitko nije idealan, da ste oboje možda iz drugačijih okruženja, drugačijih svjetonazora, ipak ste muškarac i žena i naravno da gledate na istu stvar potpuno drugačije. Bilo bi i tebi lakše da ga ponekad uključiš u svoj rad pospremanja (posebno ako imate djecu). Neka on skuha ručak ili objesi veš, neka pospremi svoju radnu sobu ako je ima ili neka sredi garažu ili samo neka ne mrda s kauča dok vam se pod ne osuši.

Kasnije uživajte oboje u čistom domu i ne zaboravi da su od savršeno čistog doma bitniji "savršeno čisti "odnosi i ljubav između vas dvoje.

Možda te zanima... On me više (ne) želi? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.