Psiha i seks 18. siječnja 2022.

Kako će pun Mjesec u raku danas utjecati na tvoj horoskopski znak?

Najsretniji znakovi zodijaka
Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prvi puni Mjesec u 2022. je u znaku raka 18. siječnja.

Dok je rak kao horoskopski znak isključivo vezan uz udobnost i sigurnost, ovaj pun Mjesec će te natjerati da razmišljaš o potisnutim problemima koji izazivaju emocionalnu nesigurnost. Pun mjesec u raku naći će nasuprot Suncu i Plutonu u jarcu, a posebno će utjecaj Plutona dati intenzitet ovom punom Mjesecu. Pluton je planet smrti, moći, kontrole, opsesije i transformacije; otkriva ono što skrivaš i izbjegavaš, dok Sunce i Mjesec obasjavaju ta pitanja. Kako bi krenula naprijed, prvo se moraš suočiti s potisnutom boli i prošlim traumama.

Pun Mjesec određen je vrhuncima i završetcima, iako ovaj pun Mjesec u raku ne donosi tako tipične završetke. Možda ćeš izbjegavati određene ljude ili probleme koji će se pojaviti tijekom ovog vremena. Okidači i emocije su pojačani. Plutonova energija može probuditi duboke i iskonske strahove u tebi, ali suočavanje s tim problemima razvit će razinu sposobnosti i moći koju nisi ni znala da imaš.

Ovaj pun Mjesec u raku poziva te da se zauzmeš za svoje potrebe, udobnost i sigurnost. Sukobi do kojih dolazi tijekom tog vremena vjerojatno se spremaju već duže vrijeme. Merkur će također biti retrogradan u vodenjaku za vrijeme ovog punog mjeseca, i potaknut će te da se suočiš s problemima iz prošlosti i pustiš sve nepotrebno kako bi napredovala. 

Možda te zanima... Kako će retrogradni Merkur ovih dana utjecati na sve horoskopske znakove Psiha i seks

Ovan

Tvoj fokus se prebacuje na unutarnje stvari dok pun Mjesec u raku obasjava tvoju četvrtu kuću doma i obitelji. Postoji sukob između tvojeg javnog i privatnog života, jer možda imaš veliki projekt u tijeku na poslu ili ćeš biti spremna za unapređenje, a sve to dok žongliraš s nekim ozbiljnim obiteljskim stvarima. Borbe za moć unutar obiteljske dinamike ili u uredu mogu se pojaviti i ne smiju se zanemariti. Prozivanje toksičnog ponašanja i obrazaca donijet će ti mir i olakšanje. Davanje prioriteta samoći je ključno. Imaš pravo na privatnost, a izdvajanje vremena za sebe tijekom ovog punog Mjeseca u raku bit će obnavljajuće.

Bik

Vrijeme je da se pozabaviš načinom na koji razgovaraš sama sa sobom. Riječi imaju težinu i potreban je pomak kada je u pitanju tvoje mentalna zdravlje. Koje samodestruktivne stvari ponavljaš u glavi? Preispitivanje načina na koji razmišljaš i govoriš sebi će donijeti napredak. Tvoja treća kuća komunikacije i učenja istaknuta je pod ovim punim Mjesecom u raku, tako da implementiranje nježnosti prema sebi može dovesti do produktivnijih i zdravijih obrazaca razmišljanja. Vođenje dnevnika moglo bi ti pomoći u ovom periodu kako bi organizirala misli za svoj ubrzani um. Pisanjem tema ili problema koji se pojave tijekom ovog vremena postići ćeš jasnoću koju tražiš.

Blizanci

Financijska pitanja bit će naglašena u ovom razdoblju, a računi koje si propustila platiti mogli bi uzrokovati probleme. Odvoji vrijeme kako bi sredila svoj proračun i razvrstala bilo kakva financijska ili porezna pitanja. Ako možeš, podmiri velike dugove i kontroliraj svoju potrošnju. Radi na svojoj vrijednosti i vježbaj pozitivne afirmacije u zrcalu koje naglašavaju tvoju vrijednost. Tvoj odnos s novcem započinje iznutra.

Rak

Odnosi svih vrsta su u središtu pozornosti, a uključuje i odnos koji imaš sama sa sobom. Ako stavljaš sebe i svoje potrebe na posljednje mjesto, sada je idealno vrijeme da to prestaneš raditi. Suočavanje s neravnotežom i toksičnim obrascima unutar tvojih bliskih veza otvorit će put za održivu budućnost. Tvoje fizičko tijelo žudi za pomlađivanjem. Ako možeš, priušti si opuštajuću masažu. Tvoje tijelo traži ponovno prestrojavanje tijekom punog Mjeseca.

Možda te zanima... Veliki horoskop za sve znakove za 2022. godinu Psiha i seks

Lav

Ovo je idealno vrijeme da usporiš i to bi morao biti tvoj prioritet. Ovaj puni Mjesec aktivira tvoju 12. kuću odmora, zatvaranja i završetka. Meditacija i vođenje dnevnika odlični su načini kojima možeš pristupiti svojoj podsvijesti i otkriti koje ideje ona skriva. Vrijeme je da prestaneš samoj sebi biti najgori neprijatelj i oslobodiš se negativnih obrazaca razmišljanja. Vrijeme je za odmor. Svakodnevna meditacija mogla bi ti pomoći, a to za početak može biti i samo pet minuta tvog vremena. Meditacija bi ti mogla pomoći da postigneš unutarnji osjećaj mira za kojim žudiš.

Djevica

Neki veliki događaj ili okupljanje koje opterećuje tvoje srce mogao bi se dogoditi u ovom periodu. Neriješeni problemi s prijateljima ili čak tvojom djecom mogu dosegnuti vrhunac. Razmisli kako možeš ponovno postaviti i povećati balans. Temelji tvojih prijateljstava bit će testirani i ostat će samo oni najiskreniji. To također može potaknuti misli o tvojim snovima i željama za budućnost. Prođi kroz sve strahove i razvij plan akcije koji će te dovesti do tvojih ciljeva. Traženje utjehe od svojih najbližih pouzdanika može donijeti olakšanje i odmor tijekom ovog mjeseca. Prijatelji su tvoja obitelj i tvoje utočište. Obrati se onima kojima najviše vjeruješ za savjet i opuštanje. 

Možda te zanima... Horoskop za siječanj za svih 12 znakova Psiha i seks

Vaga

Može se činiti kao da je tvoja reputacija dovedena u pitanje. Kao prirodnoj šarmerici, ova napetost je nepoželjna, ali nužna kako bi ponovno procijenila sliku o sebi koju prikazuješ drugima. Ponašaš li se i tražiš odobrenje drugih ili se ponašaš u skladu s najvišom verzijom sebe? Napetosti između tvojeg javnog i privatnog života rastu. Raščlanjivanje obiteljskih problema pomoć će ti da razviješ čvršće temelje za rješavanje pitanja o tvom naslijeđu i načinu na koji želiš da te pamte. Tijekom punog Mjeseca:prođi kroz svoj ormar i napravi malo reda. Oslobađanje od starih stvari može potaknuti unutarnju želju za prihvaćanjem potrebnog rada na sebi.

Škorpion

Ovaj puni Mjesec želi da redefiniraš svoje mentalno stanje jer aktivira tvoju devetu kuću višeg učenja, duhovnosti i ekspanzije. Koje si misaone obrasce, mišljenja ili perspektive previše čvrsto držala? Ovaj pun Mjesec u raku podsjeća te da stavljanje u tuđe cipele uvijek donosi uvid. Odvajanje vremena za učenje i upijanje informacija dovest će do mentalnog napretka. Mentalno putovanje kroz meditaciju također će potaknuti napredak. Izgubi se u knjizi kako bi svom umu dala nešto za uživanje. Uključivanje svakodnevne prakse čitanja u ovom trenutku može ti pomoći da se centriraš i ponovno uspostaviš.

Strijelac

Ovaj pun Mjesec aktivira tvoju osmu kuću psihe, traume, zajedničkih resursa, poreza, smrti pa bi na površinu mogle isplivati neke duboko utemeljene traume koje imaš.  Možda imaš posla s nasljedstvom, gubitkom voljene osobe ili pokušavaš upravljati i spojiti  resurse s partnerom. Suočavanje s prošlom boli i problemima putem terapije ili nekom vrstom prakse mentalnog zdravlja donijet će ti olakšanje koje si čekala. Prijavi se na terapiju ili ako to nije tvoja stvar, pokušaj voziti bicikl, plivati ili ubaci neku vrstu aktivnosti kako bi usmjerila svoju energiju i potisnute emocije.

Možda te zanima... 12 najboljih horoskopskih parova za brak Psiha i seks

Jarac

Ovaj pun Mjesec ističe tvoju sedmu kuću predanog partnerstava, što može govoriti o romantičnim partnerima, prijateljstvima ili odnosima s obitelji koji mogu biti sveobuhvatni. Zaslužuješ da se tvoje potrebe zadovolje i da ponovno uspostaviš zdravu ravnotežu u svojim najbližim odnosima. Taži promjenu perspektive. Ako uvijek ideš istoj osobi za savjet, vrijeme je da pozoveš više mudrih ljudi u svoj uži krug. Ovo je prekrasno vrijeme za traženje duhovne konzultacije ili povjeravanje drugom prijatelju za drugu perspektivu.

Vodenjak

Ubrzani tempo života ima svoje posljedice, a ravnoteža između tvog privatnog i poslovnog života mogla bi biti testirana. Sada je vrijeme za odbacivanje loših navika. Neće biti lako, ali ako se potrudiš, bit ćeš i nagrađena. Osjećaj ispunjenosti mogla bi ostvariti ako prilagodiš svoju dnevnu rutinu. Umjesto da provodiš vrijeme na društvenim mrežama i uspoređuješ svoj život s drugima, prihvati zdraviji način života i fokusiraj se na čaroliju koja se odvija pred tvojim očima. Fizička aktivnost, poput istezanja, hodanja ili lagane vježbe, u tvojoj dnevnoj rutini  potaknut će te da prekineš negativne obrasce ponašanja i odmakneš se od njih.

Ribe

Njeguj svoju dječju radost i čuđenje. Ovaj pun Mjesec aktivira tvoju petu kuću kreativnosti, hobija, igre, seksa i romantike. Tvoja romantična situacija može dosegnuti vrhunac i stvari mogu postati službene ili će biti vrijeme za sljedeći korak u vezi. Naći ćeš se i na kraju projekta koji uključuje tvoje kreativne interese. Aktivnosti koje njeguju tvoje unutarnje dijete vratit će sklad u ovom trenutku. Ako imaš djecu ili se tome nadaš u bliskoj budućnosti, ovaj pun Mjesec također donosi plodnu energiju. Bavljenje starim hobijem ili razbibrigom koja ti je nekada donosila radost može ponovno aktivirati tvoje strasti i potaknuti te da slijediš svoje srce.

Horoskop i brak Možda te zanima... Horoskop za sve znakove: Hoće li ti ove godine biti naklonjena sreća? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.