Psiha i seks 28. studenoga 2023.

Kako bi pronašla supruga, bila je na 164 spoja u dvije godine, evo što je naučila

Foto: Unsplash Dvije godine je bila na 164 spoja dok nije našla muškarca iz svojih snova
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedna anonimna žena podijelila je svoje iskustvo s vezama i savjete nakon što je, u nadi da će pronaći savršenog muškarca za sebe, otišla na 164 spoja u dvije godine.

Upoznavanje novih ljudi i izlasci mogu biti težak posao. Unatoč mnoštvu dostupnih aplikacija i usluga, pronalaženja prave veze može biti iscrpljujuće. Jedna je žena otkrila kako se bacila na tu scenu u misiji pronalaska za sebe pravog muškarca, a 164 spoja kasnije u tome je i uspjela. 

Sada, nakon što je osvojila ljubavnu lutriju, htjela je podijeliti svoje iskustvo s drugim samcima u nadi da im to moglo pomoći. Na Redditovoj stranici Ask Me Anything, anonimno je otkrila da je htjela ići na spojeve, nakon što je većinu svojih 20-ih provela u dvije dugotrajne veze.

U dobi od 30 godina odlučila se okrenuti aplikacijama za spojeve u potrazi za "gospodinom savršenim". “Trudila sam se 150 % i tretirala sam to kao posao. Bio je to dvogodišnji vrtlog ljubavi, požude, razočaranja, nade, frustracije, nesigurnosti, samopouzdanja i opće iscrpljenosti. Srećom, zadnji spoj 164 osigurao mi je mog sadašnjeg muža. Bilježila sam i sve datume izlazaka", napisala je žena. 

Što je naučila?

Njezina objava brzo je bila preplavljena komentarima i pitanjima, na većinu kojih je rado odgovorila. Kada ju je jedan samac upitao za neke osnovne stvari, odgovorila je: “Uvijek pitajte za spoj. Nemojte zaglaviti u slanju poruka zauvijek. Bonus bodovi ako ih možete pitati za spoj na kreativan ili ležeran način”. 

Dodala je kako je na spojevima uvijek potrebno postavljati pitanja. "Iznenadili biste se koliko muškaraca uopće ne pokazuje zanimanje da vas upoznaju", objasnila je. Osim toga, obratite pažnju i na svoj govor tijela. Nasmiješite se i pokažite svojim izrazima lica da aktivno slušate osobu s kojom ste na spoju. 

Smatra da bi prvi spojevi uvijek trebali biti kraći, poput šetnje ili odlaska na piće, a ne večere jer se one mogu činiti kao da traju cijelu vječnost kada shvatite da nemate ništa zajedničko. "Večere su prevelika obaveza", objasnila je. Što se tiče stvari o kojima će se razgovarati na spoju, predložila je kombinaciju zabavnih tema i dubljih razgovora. Dodaje i kako je važno da uvijek date do znanja gdje ste sa svime, što mislite o spoju i udijelite kompliment. "Ako vam je dobro, recite da ste uzbuđeni radi upoznavanja, možda napravite planove za sljedeći spoj. Predložite neki datum, neki vremenski okvir. Uvijek možete izaći na drugi, dulji spoj, jer ako kliknete, uštedjeli ste vrijeme na čekanje", dodala je. 

Prema njenom iskustvu, najbolji i najtaktičniji način za vremensko ograničenje spoja jest to da unaprijed planirate. "Možete reći da imate dogovor s prijateljima u 19 sati, pa da se možete naći s njima nakratko oko 17 sati i slično. Na taj način će spoj završiti bez da ćete ispasti nepristojni", savjetovala je.

Također je predložila i nekoliko sjajnih načina da se izvučete s lošeg spoja. "Nakon što se zahvalite na spoju, recite da morate nešto obaviti, kako biste dali dobar razlog na pristojan način", objasnila je. Također je otkrila da nije neuobičajeno da se više nikad ne čujete s tom osobom. Naime, to što ste bili na spoju ne znači da se ikada više morate čuti ili vidjeti s tom osobom. Ako jednostavno niste kliknuli, nema potrebe da išta forsirate. 

"Jedna stvar koja me jako iznenadila kad sam prvi put počela koristiti aplikacije za spojeve je ta da možete s nekim izaći na spoj, imati normalan ili dosadna razgovor, bez da ste impresionirani, ali se ne osjećate odbijeno, čak i ako se više nikad ne vidite ili čujete s tom osobom. Jednostavno nije išlo i oboje ste bili ravnodušni prema tome", dodala je.

No, nemojte "ghostati" nekog, odnosno ignorirati ga ako se javlja. "S jednim muškarcem sam bila na tri spoja i nakon toga me počeo 'ghostati', osjećala sam se užasno", prisjetila se. Otkrila je i da je ponekad potrebno puno spojeva da nađete pravu osoba. No, ne treba odustati. "Puno puta jednostavno nisam bila zainteresirana za tu osobu, a također sam i sama često bila odbijena, u nekoliko slučajeva čak i slomljena. No, na kraju sam našla ono što mi odgovara pa se nadam da će i drugi to uspjeti na svoj način", zaključila je.

Tek nakon što je upoznala svog supruga, shvatila je koliko je vremena provela s osobama koje su očito bile krive za nju. “Sa sadašnjim suprugom je sve bilo drugačije od samog početka. Sve se nekako posložilo i sve je bilo lako, a i vidjela sam koliko stvari mogu biti različite. Na našem drugom spoju rekao mi je da dugo nije bio ovako uzbuđen zbog nekoga. Do petog spoja, odlučili smo biti skupa i nije bilo nimalo strašno imati razgovor o tome gdje naša veza ide", opisala je. 

Možda te zanima... Pet pokazatelja loše veze, spasite se na vrijeme Psiha i seks

Što nakon spoja?

Također je podijelila popis pitanja koja treba razmotriti nakon spoja, kako biste shvatili kako se osjećate. Neka od važnih pitanja su:

  • ⁠Kako se osjećate zbog njih većinu vremena?
  • Smatrate li da racionalizirate njihovo ponašanje?
  • Bojite li se postaviti određena pitanja ili se suočiti s određenim istinama iz straha da ne poremetite vezu?
  • Biste li poticali svoje buduće dijete da bude u vezi kakvoj ste vi sada?

Smatra da je završila sa savršenim muškarcem za sebe. "Emocionalno je zreo i uvijek će me poslušati. Uz njega se osjećam sigurno da mogu podijeliti i najskrivenije dijelove sebe za koje je obično trebalo puno više vremena da izađu na vidjelo. Ljubazan je i učinit će sve za ljude koje voli. Empatičan je i mudar, a s njim mi je i super zabavno. Najvažnije od svega je to što želimo iste stvari", opisala je.

par Možda te zanima... Da bi veza trajala potrebno je ovih 5 zajedničkih osobina Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.