Psiha i seks Moje emocije 31. listopada 2018.

Ivana Plechinger o životnim lekcijama i svom novom zanimanju

Ivana Plechinger i Martina Medverec
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pjevačica i voditeljica Ivana Plechinger iz temelja je promijenila svoj život nakon što je u 39. godini života doživjela moždani udar. Taj događaj ju je naučio zahvalnosti, a iz toga se izrodio njezin potpuno novi put o čemu je u live emisiji missZDRAVE otvoreno razgovarala s urednicom portala Martinom Medverec.

Ivanu Plechinger većina poznaje kao pjevačicu i televizijsku voditeljicu, a kako sama kaže imala je prilično lijep i uspješan život. Udala se za čovjeka koji ju obožava i dobila dva prekrasna sina, međutim ona je sve to uzimala zdravo za gotovo i pitala se "je li to sve?". Kako je njezina karijera i privatni život išao uzlaznom putanjom, ona je bila sve negativnija i zamišljala samo najgore moguće scenarije. No, u jednom danu joj se život preokrenuo, kad je doživjela moždani udar.

Nekad se ono što smatramo velikom tragedijom pretvori u najveći dar

Ništa nije upućivalo da bih mogla doživjeti moždani udar. "Nitko u obitelji ga nije imao, zdravo sam živjela, nisam pila ni pušila. Ali bila sam pod velikim stresom i u stanju konstantnog straha od života. Shvatila sam da je moja majka umrla s 39 godina kada sam ja imala 12 godina. Ona je otišla, a ja sam ostala tu za svoju djecu i to mi je definitivno bio znak da moram puno toga promijeniti", priča Plechinger i nastavlja:

"Kad sam podvukla crtu pod sve teške stvari koje su mi se dogodile, shvatila sam da je bilo i puno dobra u tom zlu. Čak mislim da je moždani udar bio jedan od najvećih životnih darova, ali to čovjek shvati tek s odmakom kada takav jedan težak događaj postane poticaj za promjenu na bolje. Meni je moždani udar bio poticaj da budem bolja prema sebi. Shvatila sam koliko sam bila stroga i kritična prema sebi i kakve sam si stvari znala izgovoriti. To nikada nikome ne bih rekla, ali sebi sam redovito predbacivala. Nisam se voljela, a kako čovjek može voljeti nekog drugog, ako ne voli samoga sebe."

Ključna stvar u teškim trenutcima su povjerenje i zahvalnost

Plechinger je otkrila koliko su joj ti novi stavovi pomogli kada je nizina starijeg sina Jana umalo pogazio policijski auto na pješačkom prijelazu. "U toj strašnoj situaciji, znala sam da je moje dijete živo i da ide na tešku operaciju noge. U tom trenutku samo sam se počela zahvaljivati na tome što je moje dijete živo.

Osjećala sam zahvalnost i duboko povjerenje da će sve biti dobro. Ključna stvar za život općenito, a pogotovo u teškim trenutcima su povjerenje i zahvalnost. Zahvalnost je najviša vibracija koja postoji i ja svaki dan počinjem sa zahvalnošću i meditacijom. Ako nemam na čemu zahvaliti, zahvalim na tome što imam gdje spavati. Tako ulazim u dan pozitivna, a taj stav privlači druge pozitivne događaje u moj život."

Plechinger je u videu objasnila kako se zakon privlačnosti manifestira u njezinu životu, prisjetila se smrti oca i pričala o spiritualnoj dimenziji odnosa koju ima s njim, o knjizi koju joj je objavila najveća izdavačka kuća u Srbiji te o svom daljnjem radu na području duhovnosti. Sve to pogledaj u videu. 

Sljedeću radionicu Ivana Plechinger održat će u Makronovi u Zagrebu na temu "Zdrava ljubav prema sebi - temelj tvog sretnog života"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.