Psiha i seks 21. ožujka 2016.

U vezi si? Možeš li pustiti 'vjetar'?

Vjetrovi_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaka ljubavna veza u određenom trenutku dolazi do važnih prekretnica. Sve počinje s prvim spojem, a zatim dolaze prvi poljubac, prvi seks i prvo zajedničko buđenje. No, u svakoj vezi ima i neugodnih prvih trenutaka, a jedan od njih je svakako ispuštanje plinova. Ispuštanje vjetrova je jedna od uobičajenih aktivnosti koje su prisutne u probavnom sustavu

Ukratko, plinovi u probavni trakt uglavnom dolaze na tri načina. Prvi je gutanje zraka kod jela i govora, drugi je rad bakterija u crijevima i treći je difuzija plinova iz krvi. U želucu su dva glavna plina: dušik i kisik. Oni se izbacuju kod podrigivanja ili prelaze u tanko crijevo sa ostalim sadržajem želuca. Ulazak u tanko crijevo apsorbira male količine dušika i kisika te se stoga tijekom dana u crijevima 7 do 10 litara plinova, a izluči se svega pola litre.

Kada je pravo vrijeme da se opustiš uz svog partnera

Stoga je svima jasno kako je ispuštanje plinova prirodni proces u tijelu. Ipak, cijeli život su nas učili da skrivamo ili se ispričavamo za određene tjelesne funkcije. Zato nam je iznimno neugodno ako se ispuštanje plina dogodi tijekom filma koji gledamo u kinu ili za vožnje u javnom prijevozu. Često pokušavamo zadržati plin u crijevima, do prigodnog trenutka za njegovo ispuštanje, pa makar nam je to pomalo bolno.

Pitaš se kada je pravi trenutak u tvojoj vezi da slobodno, bez zadrške, ispustiš plin iako si u društvu partnera. Portal Mic.com je proveo istraživanje koje pokazuje kako većina ljudi u vezi čeka između dva do šest mjeseci (29 posto ispitanika), što se ujedno smatra kao pravo vrijeme za izjavu "Volim te". Drugi najveći postotak ispitanika (njih 25,2 posto) tvrdi kako je čekalo između šest do dvanaest mjeseci, a treći najviši postotak (22,4 posto) ispitanika navodi kako su samo nekoliko tjedana nakon početka veze ispustili plin u prisutstvu partnera. Ostatak je rekao da nikada neće namjerno dopustiti da ispusti plin u prisutstvu voljene osobe.

Vrati staromodne navike u svoju vezu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.