Psiha i seks 24. svibnja 2022.

Horoskop otkriva sve o tvojoj koži, a za svaki znak donosimo prirodne recepte

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koža je najveći organ na ljudskom tijelu i zato je bitno kako je njegujemo i održavamo njezinu vitalnost. Gledano po horoskopskim znakovima, otkrit ćemo vam koji je dio tijela, odnosno kože najosjetljiviji i kako si možete pomoći.

Nije svaka krema, sapun ili maska za lice idealna za sve ljude. No u našem malom astrološkom vodiču doznajte kakva njega najviše vama odgovara i što morate poduzeti da imate lijep i blistav ten lica i kože tijela.

Ovan 

Sklonost crvenilu i aknama. Najosjetljiviji dio tijela Ovnova je glava, pa je tako i njihova koža lica podložna raznim tegobama. Često su zajapurenog lica jer njihova koža brzo reagira na vanjske utjecaje, odnosno topli ili hladni zrak. U mlađim danima često pate od akni, no kako su nestrpljivi i izbjegavaju posjetiti kozmetičara, često sami nestručno istiskuju akne i naprave si ožiljke. No pripadnice ovog znaka ipak su malo brižnije prema svom licu nego muškarci, pa će si rado pomoći raznim voćnim maskama ili pilingom iz domaće radinosti. Ako dobiju alergiju, ona im redovno izbije baš na licu. Budući da im je koža lica jako osjetljiva, nerijetko i sklona kapilarama i aknama, moraju se naučiti pomnije njegovati, a dobro će im pomoći maske od voća ili gline te hladni mokri oblozi koji će im rashladiti lice u vrijeme ljetnih vrućina.

Savjet: Rastopite u vodi malo sode bikarbone i nanesite smjesu na lice. Ostavite da djeluje 15 minuta i nakon toga dobro isperite hladnom vodom. Soda će uništiti bakterije koje izazivaju akne i umanjiti crvenilo lica.

Bik

Osjetljiva koža vrata i dekoltea. Bikovi dobro izgledaju i kad zađu u neke dublje godine jer su znak koji se voli pomno njegovati. Većinom imaju mastan ten lica pa u pubertetu nerijetko pate od akni i mitesera, ali poslije im se koža lijepo pročisti. No pod utjecajem njihova znaka su grlo i vrat, pa je to dio tijela koje im najbrže pokazuje godine. Da bi izbjegli prerano staranje kože vrata, bilo bi poželjno da rade vježbe istezanja vilice, odnosno brade, kako bi im koža vrata bila lijepo zategnuta. Bikovi ne podnose nositi dolčevite ili marame, a muškarci kravate, baš iz razloga što im je taj dio tijela jako osjetljiv. Ako i nose nešto oko vrata, tada to mora biti svilenkasta i prozračna tkanina koja najmanje iritira njihovu kožu. Bikovima je osjetljiv i dekolte, pa na njemu mogu izbijati razni prištići ili im je koža na tom dijelu previše masna, odnosno suha.

Savjet: Pomiješajte žlicu meda sa žlicom mlijeka i dodajte nekoliko kapi maslinova ulja. Smjesu nanesite na kožu vrata i dekoltea (možete i na lice) te nakon 10-15 minuta dobro isperite hladnom vodom. Vitamini A i E iz maslinova ulja djeluju poput melema i usporavaju starenje kože.

Blizanci

Suhe ruke i laktovi. Ruke i ramena su pod dominacijom ovog znaka. Često s tim dijelovima tijela Blizanci znaju imati i fizičkih problema, poput reume, no koža im je redovno vrlo osjetljiva i suha. Oni pomno njeguju svoje lice, no često to isto zaborave napraviti sa suhom kožom svojih ruku koje im najbrže pokazuju znakove starenja. Često pate od jako suhih dlanova, problema s noktima i zanokticama. Oni koji su nevješti u njegovanju noktiju to bi ipak trebali prepustiti u ruke stručnjaka. I koža na laktovima im zna biti jako gruba i suha, pa bi taj dio tijela morali njegovati hranjivim vitaminskim kremama, a ruke kremama na bazi glicerina ili maslinova ulja koje će im vratiti vlagu u koži.

Savjet: Pomiješajte žlicu šećera i žlicu maslinova ulja kako bi dobili piling te ga lagano umasirajte na suhe ruke i laktove. Ostavite nekoliko minuta i dobro isperite. Poslije pilinga preporučuje se i hidratacija tih dijelova kože. 

Možda te zanima... Superhoroskop i antihoroskop za sve znakove Psiha i seks

Rak

Osjetljiva koža lica, ali i grudi. Budući da ovim znakom vlada Mjesec, koji djeluje na cirkulaciju i tjelesne tekućine, Rakovi često imaju natečene kapke i obraze. Da bi to izbjegli, morali bi se više posvetiti tjelovježbi ili barem svakodnevno raditi masažu lica kako bi potakli bolju drenažu kože. Lice im je često jako osjetljivo pa moraju paziti kakve kozmetičke proizvode koriste – trebaju izbjegavati one koji sadrže konzervanse, a više koristiti one na prirodnoj bazi. No najosjetljiviji dio tijela su im grudi, mjesto koje se najviše znoji, pa u vrijeme velikih vrućina često baš na tom dijelu tijela dobiju osip ili prištiće. Da bi to izbjegli, moraju nositi prozračnu pamučnu odjeću koja će upijati višak vlage.

Savjet: Napravite piling od dvije žlice zobenog brašna, žice kukuruznog brašna, 20 kapi baznog ulja lješnjaka, dvije kapi eteričnog ulja ružina drveta i kapi eteričnog ulja lavande. Pomiješane sastojke kružnim pokretima umasirajte u kožu lica ili grudi te isperite mlakom vodom. Piling će ukloniti mrtve stanice i očistiti kožu.

Lav

Sklonost dobivanju prištića na leđima. Rođeni u znaku Lava često imaju suhu kožu cijelog tijela. Iako je to znak kojim vlada Sunce, upravo se njega najviše trebaju čuvati u vrijeme ljeta. Moraju se oprezno izlagati Sunčevim zrakama. No najosjetljiviji dio njihova tijela su leđa. Često dobiju prištiće na tom dijelu tijela i tu im zna koža biti masna, dok su drugi dijelovi tijela vrlo suhi. Koristit će im česta tuširanja i uporaba neutralnih šampona i sapuna za tijelo, s visokim pH-faktorom. Morska voda odlično djeluje na njihovu kožu, no svakako se moraju tuširati slatkom vodom kako ih sol ne bi previše nadražila. Koža lica im često zna biti jako suha pa brzo dobiju borice oko očiju.

Savjet: Štapićem za uši nanesite med izravno na akne i ostavite da stoji oko pola sata. Nakon toga isperite mlakom vodom. Također možete pomiješati med i cimet, a smjesu nanijeti na bubuljice prije odlaska u krevet i ostaviti do jutra. Med je prirodni izvor antibiotika koji će vam pomoći u liječenju infekcija.

Djevica

Skloni podočnjacima i strijama. Djevice su veliki radoholičari pa često rade i do kasno u noć, zbog čega ujutro znaju imati crne kolutove oko očiju, odnosno podočnjake. Vrećice ispod očiju mogu biti znak usporenog metabolizma ili tegoba s bubrezima pa je dobro provjeriti zdravlje. Moraju paziti i na dioptriju, kako bi im se oči što manje naprezale. No njihov najosjetljiviji dio tijela je trbuh – tu se često jako debljaju ili napuhuju od određene hrane. Žene tog znaka nakon porođaja ili nakon naglog mršavljenja na trbuhu često imaju strije. Njegujuće hranjive kreme mogu pomoći da koža trbuha postane elastičnija. Dobro će im doći bilo kakve vježbe, posebno trbušnjaci koji će zategnuti labavu kožu.

Savjet: Odličan prirodni lijek protiv strija je sok od krumpira, jer sadrži vitamine i minerale koji potiču rast i obnovu stanica kože. Narežite krumpire na deblje kolutiće te njima trljajte područja na kojima su strije. Pričekajte da se sok koji je izašao iz krumpira osuši pa isperite mlakom vodom. Ponavljajte svakodnevno.

Top destinacije za svaki horoskopski znak Možda te zanima... Top destinacije za svaki znak zodijaka u 2022. Psiha i seks

Vaga

Lako dobiju kapilare na nosu. Pripadnici ovog znaka su pod utjecajem Venere, planeta koji je simbol ljepote i umjetnosti. Stoga i ne čudi što su Vage na samom vrhu onih znakova koji posvećuju maksimalnu pažnju svom izgledu. Jednako pomno se njeguju i muške i ženske Vage, pa se oko njih uvijek širi oblak parfema, a koža lica im je lijepa i njegovana. No ne mogu izbjeći suhu kožu kojoj su skloni i to ne samo na licu nego na cijelom tijelu. Stoga trebaju koristiti masnije preparate za njegu s kojom će nahraniti kožu. Lako dobiju kapilare na nosu ili obrazima, pa tijekom vjetrovitih ili jako hladnih dana ne bi smjeli izlaziti bez hidratantne kreme. Budući da im je koža tijela jako suha i sklona perutanju, moraju koristiti šampone s visokim pH-faktorom, uz mlijeko za tijelo. Kada su na moru, moraju se paziti crvenila jer njihov osjetljiva koža jako lako izgori.

Savjet: Kako bi smanjili broj popucalih kapilara na tijelu, jedite više namirnica koje u sebi sadrže vitamine K i C. To su voće i povrće poput kupusa, cvjetače, graška, soje, mrkve, agruma, šipka, dinje… Također možete na kritična mjesta utrljati malo ulja od šipka ili metvice.

Škorpion

Problematičan ten lica i akne. Škorpioni često imaju problematičan ten lica koji započinje još u pubertetskom razdoblju i traje dok ne postanu zreli ljudi. Često imaju masnu kožu lica, pa bi trebali koristiti neagresivne losione za čišćenje lica i izbjegavati one na bazi alkohola. Skloni su aknama pa trebaju izbjegavati njihovo istiskivanje kako ne bi nastali ožiljci. Ni njihova leđa nisu pošteđena raznih prištića i bolnih ateroma. Budući da im se koža znoji i brzo masti, preporučljivo je često tuširanje blagim šamponima. Odlično im pomažu more i sunce koje isušuje kožu i poboljšava tonus. Moraju i pripaziti na prehranu, izbjegavati slatko, a više jesti voća i povrća.

Savjet: Morska sol odlično je rješenje za masnu kožu. Prokuhajte dva dl vode i dodajte dvije žličice prirodne morske soli. Otopinom očistite lice nekoliko puta na dan, uz pomoć vate ili blazinica. Pomoći će vam pri isušivanju postojećih i sprečavanju budućih akni jer će kožu učiniti manje masnom.

Horoskop za strijelca, jarca, vodenjaka i ribe pročitaj na portalu MANTRA.HR

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.