Psiha i seks 01. svibnja 2016.

Deset tipova neobaveznog seksa

Seks_Neobavezni
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne snalaziš se u dugim i ozbiljnim vezama?  Donosimo ti mali vodič kroz tipove neobaveznog seksa s 'povlaštenim' prijateljem, bivšim dečkom, slučajnim namjernikom ili čistim seksualnim partnerom, te objašnjavamo razloge zbog kojih stupamo u seksualne odnose s neznancima

Seks bez obaveza je slobodan od uobičajenih pritisaka i odgovornosti, ali ipak oprezno, jer uključuje rizike kojih nema u vezi partnera koji se dobro poznaju i mare jedan za drugog.

Koji su sve tipovi neobaveznog seksa?

1. Seks na hitan poziv

Seksualni susret s povlaštenim prijateljem ili sa čisto seksualnim partnerom dogovoren pozivom ili sms-om. Do ovog obično dolazi kasno navečer jer nemaš bolje opcije za provod ili jer si pripita. Malo službeniji oblik seksa na poziv je seks dogovoren 24 ili više sati prije termina, kad su oba sudionika trijezna. Umjesto sms-a, ovdje je primjerenija elektronska pošta ili usmeni dogovor. Ova varijanta pristaje zrelijim i sređenijim ljudima koji imaju mogućnosti za planiranje susreta i nemaju potrebe za čekanjem zadnjeg trenutka za bacanje udice.

2. Seks s privremenim partnerom

Ovo je odnos s nekim tko ti popunjava prazninu dok si ne pribaviš boljeg dečka. Dakako, on može, ali i ne mora biti svjestan svoje uloge pa može vjerovati da ti je 'pravi' dečko.

3. Seks s bivšim

Ovaj tip intimnih susreta prakticiraju oni kojima se ne da previše truditi oko zavođenja novih partnera, ili u tome nemaju uspjeha. Mnoge od bivših je lako nagovoriti pa su pogodna varijanta za ljude s manjkom inicijative.

4. Seks za oživljavanje uspomena

Neočekivani seks sa starim znancem na kojega si slučajno nabasala. Jednokratni ljubavnik s maturalca ili službenog puta kojeg nisi vidjela desetak godina dok se nije pojavio na seminaru na kojemu i ti sudjeluješ. Nakon par alkoholnih napitaka, odlazite u hotel da se podsjetite na stara vremena.

5. Seks na proputovanju

Možda postoji netko s kime se susrećeš samo kad on doputuje u tvoj grad, ili ti u njegov. Održavate kontakt samo da biste imali nekog na raspolaganju u slučaju proputovanja.

Pročitaj zašto spavanje u odvojenim sobama ponekad može biti dobro za vezu...

Ostalih 5 tipova

6. Seks iz samilosti

Dotični ti se ne sviđa osobito, ali se puno trudi oko tebe, prolazi kroz teško razdoblje ili izgleda kao da se nije dugo seksao. I onda mu učiniš uslugu u nadi da je neće tražiti jako često.

7. Seks radi utjehe

Ovdje mislimo na tješenje sebe, ne drugoga. Do ovog tipa seksa dolazi kad si zbog bilo čega tužna i kad ti treba nečija usluga (vidi: seks iz samilosti). Ako je 'davatelj usluge' netko s kime nisi osobito povezana, učinak utjehe obično je kratka vijeka.

8. Seks iz pohote

Ovaj se seks razlikuje od utješnog ili samilosnog po tome što te ne muči ništa osim potrebe za zadovoljavanjem pohote. Ako nemaš stalnog partnera ni povlaštenog prijatelja, a uhvatila te je glad, možeš posegnuti za barom za samce, oglasnikom, eskort službom, slučajnim namjernikom ili tuđim dečkom. U boljem slučaju, možeš zamoliti prijatelje da te spoje s nekim, ali samo radi jednokratnog zadovoljstva.

9. Seks u žaru trenutka

Seksualni odnos do kojeg dođe s nekim tko ti nije nikad bio partner, ali s kojim se nađeš u emocionalno nabijenoj situaciji kao što je teroristički napad, brodolom, nestanak struje ili potraga za šećerom kod susjeda. Takva vas situacija slučajno spaja i navodi na seks do kojeg inače ne bi došlo.

10. Seks radi zaborava

Želiš se oporaviti od bolnog iskustva s nekim drugim (bivšim dečkom ili bilo kojim tipom neobaveznog ljubavnika) pa obavljaš još jedan neobavezan seks u nadi da će ti pomoći isprati loš okus. Pazi samo da ti ga ne pogorša.

Ovisi li ženski libido samo o hormonima?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.