Psiha i seks 30. rujna 2015.

Uz 6 prijedloga loš dan pretvori u dobar

Los-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neki dani ti jednostavno ne idu od ruke i koliko god se trudila ispraviti ih to ti ne uspijeva. Često je savjet za takve dane da duboko udahnemo, ali ponekad ni meditacija ni pravilno disanje ne mogu popraviti loš dan. Donosimo ti 6 jednostavnih prijedloga kojima ćeš preokrenuti loš dan i pretvoriti ga u dobar

1. Promijeni priču

Kada vidiš da dan ide skroz naopako, imaj na umu da si ga sama tako etiketirala. Vrijeme je da promijeniš svoj pogled na dan jer nakon što ga već etiketiraš 'lošim' i ono dobro što se dogodi možda ćeš gledati negativno. Pokušaj shvatiti što je prvo što te asociralo da je današnji dan loš i možda je u toj stvari problem, a ne u cijelom danu. Kada otkriješ tu jednu stvar koja ti stvara problem, shvatit ćeš da nije cijeli dan loš i da taj jedan problem sigurno možeš riješiti.

2. Nabroji 10 dobrih stvari

Ne moraš baš 10 stvari, ali nabroji nekoliko dobrih stvari poput fine jutarnje kave koju si popila ili to što si stigla na posao na vrijeme. Kada to staviš na papir shvatit ćeš da dan i nije toliko loš.

3. Smij se

Iskreni smijeh može popraviti svaki dan. Nađi se s prijateljicom koja te nasmijava, pogledaj smiješni mačji video na internetu ili pogledaj seriju koja ti je smiješna. Ako ništa od ovoga ne upali, sjeti se da će ti se tvoji problemi od 'lošeg' dana vjerojatno u skorijoj budućnosti činiti smiješnima. 

4. Odustani

Ako vidiš da ti nešto ne ide od ruke jednostavno odustani od toga i prihvati se stvari koja je lagana i koja bi ti taj dan mogla poći od ruke.

5. Pronađi nekog tko će ti reći ono što želiš čuti

Kada je dan zaista loš, pozovi pojačanje. Izjadaj se prijateljici koja će te saslušati i utješiti.

6. Prošeći do zelenila

Ako si u uredu ili u zatvorenom i osjećaš da je dan loš, prošeći do bilo kakve zelene površine. Istraživanja su pokazala da boravak u prirodi smanjuje anksioznost i negativne emocije pa će ti kratak boravak u prirodi pomoći da ne gledaš na dan tako crno.

Doznaj 24 razlike između dobre i loše veze.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.