Psiha i seks Moje emocije 09. studenoga 2018.

Danas zahvaljujem osobi koja me je emocionalno uništila

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novinarka portala Power of Silence podijelila je svoju priču o muškarcu koju ju emocionalno uništio, ali ona mu je danas zahvalna na tome. Nakon prekida njoj se ponavljao sljedeći scenarij: sjedila je na podu kupaonice, udarala šakama kako bi utišala svoje plakanje, smirila svoje srce i dala smisao prekidu koji ju je dotukao.

No, nakon mjeseci i mjeseci tijekom kojih se nije osjećala dovoljno dobrom, nakon mjeseci i mjeseci odabiranja potreba drugih ljudi prije svojih, nakon što ju je partner uzimao zdravo za gotovo. Ona mu poručuje da ga ne mrzi, umjesto toga želi mu reći hvala

Koliko treba vremena da se preboli prekid veze?

Nakon što je dugo vremena provela u vezi u kojoj je bila emocionalno zlostavljana, shvatila je da je ona dovoljno dobra, a da njezin bivši dečko nije. On je bio toksičan. Konačno je izašla iz tog mračnog mjesta na koje je upala i sad mu poručuje: "Više nemaš moć nad mnom. Podsjećam se svaki dan na svoju vrijednost i da sam dovoljna."

"Zaslužujem bolje od lažnih riječi koje su uvelike iskrivile moju percepciju prave ljubavi. Zaslužujem bolje od nekog tko me ignorira i zaslužujem nekog tko mi neće slomiti srce. Zaslužujem boljeg od tebe!"

Novinarka ističe da više nije ona ista žena slomljenog srca koja sjedi na podu kupaonice, više neće dati nekome potpunu moć nad svojim osjećajima. "Ponovno sam preuzela kontrolu nad svojim životom i više je neću pustiti. Nikad više se neću osjećati bezvrijedno. Neću dopustiti nikome da me omalovažava ikad više!"

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Neki razlozi za prekid zvuče banalno, ali svatko ima pravo ocijeniti što mu je važno u vezi

No ističe da ga ne smatra lošom osobom, ali on je jednostavno bio toksičan za nju te mu poručuje ako ikad počne razmišljati o njoj neka ju ne zove. Bila je okružena negativnošću, a onda je odlučila spasiti samu sebe jer zna da se on neće promijeniti.

Kako bi se oprostila s njim, poručila mu je još neke stvari: "Znam da nisi loša osoba, ali sljedeći put kad ti budem nedostajala i želiš me vratiti, molim te sjeti se što si učinio. Razmisli o žena koja je provela toliko neprospavanih noći u agoniji pokušavajući shvatiti gdje je pogriješila. Razmisli o ženi koja je izgubila apetit i koja je sebi stvorila pakao. 

Ali prije svega toga, želim ti zahvaliti što si me oblikovao u ženu koja sam danas. Hvala ti što sam ojačala. Hvala ti što si me natjerao da preuzmem kontrolu nad svojim životom. Hvala ti što si me toliko dotukao da nisam imala izbora nego ići prema gore i preobraziti svoj život. Hvala ti što si mi pomogao shvatiti da više ne moram tražiti dopuštenje od drugih. Dovoljna sam i konačno, hvala što su sve važne stvari došle nakon tame s tobom. Da nije bilo tebe, danas ne bi vidjela svjetlo."

8 znakova da bi trebala razmisliti o prekidu s partnerom

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.