Psiha i seks 11. veljače 2013.

Ciklus predavanja Brune Šimleše

Simlesa-Bruno2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako razviti ljubav prema sebi i preuzeti kontrolu nad vlastitim životom, samo su neka od važnih pitanja na koja će odgovore ponuditi Bruno Šimleša u svom ciklusu predavanja koja će se održavati od veljače do lipnja u centru Kaptol. Prvo predavanje uoči Valentinova možeš posjetiti u utorak, 12. veljače

Bruno Šimleša će u periodu od 12. veljače do 11. lipnja održati ciklus predavanja ''Škola života''. Predavanja će se održati u Cineplexxu u Centru Kaptol u Zagrebu, a medijski pokrovitelj predavanja je portal Zdrava Krava.

U svojoj knjizi ''Škola života'' Bruno Šimleša razbija neke od najčešćih zabluda i krivih uvjerenja o životu, ali i o literaturi samopomoći. Iako se govori o mnogim uobičajenim temama za tu vrstu literature, o njima se ne govori na uobičajen način. U knjizi se demistificira pojam “ljubavi prema sebi” koja ako se pravilno razvije, sigurno ne dovodi do osjećaja samoživosti i prepotentnosti, već zdravog cijenjenja sebe i svega što možemo dati drugima. Također, bitno je misliti prvenstveno na sebe, ali ne i samo na sebe. Staviti sebe na prvo mjesto znači zadovoljiti svoje primarne potrebe kako bismo drugima mogli dati ono najdragocjenije što imamo. 

Stavi sebe na prvo mjesto

Nije zdravo kontinuirano stavljati potrebe drugih ispred svojih samo zato što želimo njihovo odobravanje ili prihvaćanje jer ćemo se tako sigurno udaljiti od onoga što jesmo. Knjiga sadrži mnogo primjera iz stvarnog života, pisana je izuzetno pitko, ali nikako ne podcjenjuje inteligenciju čitatelja. Nema lakih i jednostavnih rješenja u tri koraka, nije pisana u tradiciji američkih knjižica samopomoći.

Škola života jedna je od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj u posljednje tri godine. Nedavno je objavljeno i slovensko izdanje, u ožujku će biti i makedonsko, a u travnju konačno i američko izdanje! Njegova knjiga Ljubavologija (2011) također je bila mjesecima na vrhovima top lista, a objavljena je i srpsko, slovensko te makedonsko izdanje!

Njegova najnovija knjiga U rukavicama mi je ionako prevruće, osim tema iz popularne psihologije te međuljudskih odnosa i ljubavi, donosi i kritički osvrt na Crkvu te eseje o brojnim drugim društveno relevantnim temama. 2011. i 2012., Bruno je održao 10 predavanja na kojima je govorio o temama iz Ljubavologije. Predavanja je posjetilo 5000 ljudi, a njegov cjelokupan honorar doniran je SOS Dječjem selu Hrvatska. I honorar za ova predavanja ići će u humanitarne svrhe.

Cijena ulaznice za jedno predavanje je 30 kuna, a cijena kompleta ulaznica za svih pet predavanja je 100 kuna. Prodaja ulaznica: V.B.Z knjižare( Centar Kaptol, Nova Ves 17, Branimir Centar, Ulica Kneza Branimira 29 i Tomićeva 2) i Planetopija (Ilica 72).

Termini predavanja

  • 12.2.2013. godine u 19,00 sati: Kako razviti ljubav prema sebi? Govorit će se o konkretnim alatima koji nam pomažu u razvijanju zdravog odnosa prema sebi. Razvijanje zdrave ljubavi prema sebi ne vodi prema egoizmu, narcisoidnosti ili prepotentnosti, već zdravom poštivanju onoga što jesmo. Omogućava nam samopoštovanje zahvaljujući kojem s drugima možemo formirati kvalitetne odnose i imati realna očekivanja.
  • 12.3.2013. godine u 19,00 sati: Razbijanje najčešćih zabluda u svijetu duhovnosti  Iako je ta literatura sve kvalitetnija, u njoj se i dalje mogu naći upitne ideje koje nam kompliciraju život. Na ovom ćemo predavanju nešto neuobičajenije definirati pozitivne i negativne emocije, naglasiti razliku osuđivanja i prosuđivanja, proučiti koliko naše misli stvaraju naš svijet, je li sudbina unaprijed određena i još brojne druge ideje. O svemu ćemo navesti argumente i potaknuti na razmišljanje o uobičajenim idejama u svijetu duhovnosti.
  • 16.4.2013. godine u 19,00 sati: Kako naša psiha utječe na zdravlje? Danas već i službena zapadna medicina priznaje utjecaj psihe na zdravlje, kako na kreiranje bolesti tako i na izlječenje. Na predavanju ćemo najviše govoriti o tome kako neizražavanje emocija i kompromitiranje utječe na stvaranje bolesti. Također, govorit će se o tome koliko je bitna zdrava prehrana, vježbanje, zdrave navike, a koliko zdravo srce i um.
  • 14.5.2013. godine u 19,00 sati: Kako uspješno igrati sve svoje uloge u životu?
    Često se osjećamo frustrirano jer ne znamo kako uskladiti svoje potrebe i odgovornosti kao majke, žene, prijateljice, kćerke, partnerice… Naravno, ista je situacija i s muškarcima. Čini nam se da je nemoguće zadovoljiti sve što se od nas očekuje i zato ćemo pokušati otkriti kako uskladiti sve te uloge, moramo li svoj život svesti samo na igranje navedenih uloga, kako saznati što nas uistinu može usrećiti…
  • 11.6.2013. godine u 19,00 sati: Kako preuzeti kontrolu nad vlastitim životom?
    Koliko možemo utjecati na vlastiti život? Što sve ovisi o nama? Jesmo li odgovorni za sve događaje u svom životu? Kako povećati osjećaj moći i kontrole nad vlastitim životom? Svim ćemo navedenim pitanjima pridružiti njihove bolje polovice – odgovore.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.