Psiha i seks Moje emocije 24. prosinca 2016.

Borba s depresijom: "Nokautiraj" blagdanski blues uz ova tri koraka

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti tri savjeta kako pobijediti blagdansku usamljenost i depresiju, u doba godine kada su nam ljubav i bliskost nametnuti gotovo kao obaveza.

Ni u ovom slavljeničkom razdoblju ne trebamo glumiti radost i veselje, ali i imati na umu da je najvrijedniji poklon koji možemo nekome darivati u ovom užurbanom svijetu naše vlastito vrijeme. 

 | Author: Zdrava Krava Foto: Zdrava Krava

  1. Stručnjaci savjetuju kretanje u društvu ljudi, pa i onih koje ne poznaješ. Mnogima može pomoći posjeta restoranu, izložbi, kazalištu ili trgovačkom centru. Svakodnevno kretanje, osobito na otvorenom, također popravlja raspoloženje pa iskoristi svaki pogodan dan.
  2. Potom, osamljenima olakšanje može donijeti i pomaganje drugima, primjerice volontiranje u udrugama ili darivanje u dobrotvorne svrhe. To je jedan od načina kojim se može lakše prebroditi osamljenička potištenost.
  3. Jedna od najčešćih metoda za svladavanje osjećaja samoće i depresije je preuzimanje veće količine posla. U tom slučaju rad ima ulogu važnog mehanizma koji čovjeku pomaže da ne misli o svojoj stvarnosti s kojom se u tom trenutku nije spreman suočiti. Međutim, prekomjeran rad ne može biti trajno rješenje, jer bi mogao postati dio samog problema.

Smanji očekivanja, prosinac je samo jedan mjesec u godini!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.