Psiha i seks 02. svibnja 2014.

Biti roditelj lakše je uz Klokanicu.hr

Klokanicau
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svaki se mama i tata tijekom odgoja suočavaju s nizom različitih uloga koje svakodnevno preuzimaju te postaju pravi stručnjaci, a kvalifikacije stječu svakodnevnom praksom. Već od razdoblja planiranja obitelji i trudnoće, iskustva drugih uvijek su dobrodošla, a često nam je, čak i više od praktičnih savjeta, potrebno razumijevanje nekoga tko se nalazi u istoj situaciji i dobro dođe podrška osobe koja je sve to već prošla

Svaki roditelj ima loš dan kada misli da gubi tlo pod nogama. Savršena i provjerena formula trudnoće, ponašanja pod utjecajem onih 'simpatičnih' hormona i odgoja djece ne postoji.

Upoznaj lica Klokanice! 

Novost na Klokanici, društvenoj mreži za roditelje i one koji će to tek postati, najavljena je kroz kampanju s četvero roditelja, tri mame i jednog tatu iz zajednice Klokanice. Predstavljeni kao stručnjaci za različite aspekte roditeljstva koji, poput svih u ulozi roditelja, kvalifikacije stječu svakodnevnom praksom, dijele svoja iskustva i razmišljanja.

Stručnjakinja za mijenjanje pelena 

Ines Škoić, mama jednogodišnjeg dječaka Maksima jedna je od najaktivnijih mama na forumu Klokanice. "Na Klokanici sam prvo pročitala sve članke, a onda sam se odlučila registrirati i uključiti se u rasprave na forumu, prvenstveno radi razmjene iskustava s drugim roditeljima", kaže Ines, koja je nedavno postala i kolumnistica Klokanice te u svojim kolumnama pod imenom 'Mali princ' opisuje različite situacije iz svog života s bebom, a uz sve ostalo, postala je i stručnjakinja za mijenjanje pelena.

Stručnjakinja za multitasking

Ana Katarina Sansević, mama dviju djevojčica, sedmogodišnje Lucije Hane i dvoipolgodišnje Eve, u svojim kolumnama pod nazivom 'Tri mušketirke' opisuje kako se nosi sa svim izazovima majčinstva i kako usklađuje  različite uloge žene, odnedavno i samohrane majke, kućanice, zaposlene žene s karijerom i psihoterapeutkinje, kako niti jedan od tih dijelova ne bi bio zapostavljen i izgubljenim.

Stručnjak za pričanje priča

Kolumnist Ognjen Livada, tata petogodišnjeg Vilima, proglašen je stručnjakom za pričanje priča, iako on uvijek ističe da je zapravo njegova supruga prava majstorica u tome: "Oboje volimo pričati priče i priču često koristimo kao edukativno sredstvo, na primjer kada sin ima neki problem ili nedoumicu osmislimo priču u kojoj se glavni junak nalazi u istoj situaciji", ispričao je ovaj svestrani tata koji u svojim kolumnama pod imenom 'Tata pričalica' opisuje kako rješava svakodnevne izazovne situacije u odnosu sa svojim sinom.

Stručnjakinja za jutarnje mučnine

Mama dvoipolgodišnjeg Franka, Ivana Šeparović Markas, koja će u rujnu roditi i drugo dijete, vjerna je čitateljica Klokanice na kojoj je, kaže, pronašla puno korisnih savjeta stručnjaka i iskusnih mama, a sama je, kroz iskustvo, postala prava stručnjakinja za jutarnje mučnine: "U obje trudnoće sam se borila s mučninama iako su bile dosta različite. Krenule su dosta rano, već u šestom tjednu trudnoće, a u prvoj trudnoći trajale su dugo, više od dva mjeseca. I u mom slučaju nisu bile jutarnje, već poslijepodnevne i večernje." 

Sigurni smo da ste i ti stručnjak za puno stvari i da dijeljenjem iskustva možeš pomoći drugim roditeljima i onima koji će to tek postati. Uključi se u rasprave na forumu, a na društvenoj mreži Klokanice svoje statuse i fotografije podijeli s odabranim krugom prijatelja. Postani dio zajednice Klokanice, poveži se s drugim roditeljima i ljudima sličnih interesa, uči od njih i dijeli iskustva!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.