Psiha i seks 09. travnja 2016.

Seks za jednu noć bez grižnje savjesti?

Seks_Neobavezni_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako bi bez grižnje savjesti uživala u neobaveznom seksu i avanturi, važno je kako ćeš se od početka postaviti prema tome. Dakle, zaboravi na osjećaje poput zaljubljenosti, prijateljstva ili bilo koji osjećaj obojen toplinom te potpuno isključi očekivanja za dan poslije ili kasnije

Prilika da probaš ono što nikada nisi

Avantura za jednu noć dobra je prilika da isprobaš ono što nikada nisi, a uvijek si željela. Ako dobro poznaješ svoje tijelo i potrebe, nemoj se ustručavati da ih i ostvariš. Eksperimentiranje je i te kako poželjno, kao i novi seksualni trikovi i položaji. Jedinstveno iskustvo poboljšat će i činjenica da se u potpunosti prepustiš i jednostavno uživaš.

Međutim, na očekivanja moraš posebno paziti. Ako dopustiš da se osjećaji umiješaju u sve to, vrlo je moguće da ubrzo slijedi i razočaranje. Ženama je teško odvojiti emocionalnu i fizičku povezanost, pogotovo tijekom seksa kada tijelo otpušta oksitocin (hormon ljubavi) koji može pojačati emocionalnu povezanost. U tom slučaju, važno je da barem pokušaš razbistriti stvari u glavi i postaviti se drugačije jer, ako druga strana ne osjeća isto, dolazi do razočaranja.

Što ti donosi ovakav odnos?

Ako si se odlučila za odnos koji se temelji samo na seksu s određenom osobom, nemoj forsirati prijateljstvo, pozive, poruke i slično. Rijetki su slučajevi kada se iz avanture razvila prava veza (mada ništa nije nemoguće), ali sve to uzmi s dozom rezerve i ne nadaj se previše. Prema svemu se zaista postavi kao prema avanturi i ne očekuj ništa. Ono na što bi morala obratiti pažnju jesu posljedice. Imaj na umu stvari kao što su kontracepcija i zaštita, jer u ovakvim situacijama postoji veliki rizik od zaraze spolno prenosivim bolestima. Također, pazi da ti te avanture ne prerastu u naviku jer tako bi mogla propustiti neke stvari, kao što je upoznavanje osobe koja bi mogla biti tvoja prava ljubav i netko s kim ćeš započeti ozbiljnu vezu.

Doznaj zašto mlade žene ne žele koristiti kondome!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.