Psiha i seks Moje emocije 01. lipnja 2018.

Ako se stalno bojiš budućnosti i postavljaš loša pitanja - pročitaj ovo!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, osjećaš se loše. Konstantno si postavljaš loša pitanja koja se vjerojatno neće ni dogoditi...

Postaješ pesimist, negativnost te obuzima, zamišljaš najgori scenarij, čak i ako to nije najvjerojatniji scenarij. Ako stalno razmišljaš o budućnosti, stvaraš probleme koji zapravo ne postoje. Pitaš se što ćeš učiniti ako se to i to dogodi ili kako ćeš se nositi s nekom situacijom – a vjerojatno se ništa od toga neće ostvariti. Dobro je biti pripremljen, ali nezdravo je biti opsjednut.

Nezdravo je iznova i iznova fokusirati se na nešto loše, jer tvoje tijelo svaku misao proživljava i to je potpuno loše za zdravlje.

Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, zaboravljaš uživati u sadašnjosti. Ne uviđaš ljepotu u svojim prijateljima, u obitelji, u prirodi oko tebe. Oči ti klize u prošle dobre trenutke u životu, jer živiš u svojim mislima umjesto da živiš u stvarnom svijetu.

Ako uvijek razmišljaš o budućnosti, izlažeš se stresu. Nikad ne uživaš u hrani koju jedeš ili u vožnjama automobilom, jer uvijek čekaš što će se dogoditi sljedeće. Pitaš se kamo će te tvoje radnje odvesti umjesto da živiš u trenutku.

...pušači završavaju svoju priču puno ranije nego bi trebali. Saznaj kako se riješiti navike i neka ovo bude prvi dan tvog boljeg života...  

Možda te zanima... Ne gubi priliku za rast samo zato što si nesigurna u sebe Psiha i seks Možda te zanima... 4 najvažnija razmišljanja pozitivnih ljudi Psiha i seks

Kad uvijek razmišljaš o budućnosti, ti samo vidiš veliku sliku umjesto da obratiš pažnju na male stvari, male korake koje će te dovesti do uspjeha. Previše naglaska stavljaš na događaje koji nisu važni, a zanemaruješ stvari koje jesu važne.

Ako stalno razmišljaš o budućnosti, uništavaš svoju prisutnost. Uvjeravaš se da ćeš za dvije godine od sada ili deset godina biti bolja, da ćeš biti tada sretna. A zapravo sve što činiš je da svoju budućnost zamišljaš obećavajućom, a sadašnjost dosadnom.

Mislim da je vrijeme da prekineš i zaustaviš svoje beskrajne brige o budućnosti. Jer budućnost još nije stigla, a kada dođe ti bi mogla biti jako loše, jer zanemaruješ sebe u sadašnjosti.

Naravno, ne znači da bi trebala prestati razmišljati o sutra. Čini ono što te veseli kako bi se bolje pripremila za lijepu budućnost, misli pozitivno, vjeruj sebi, pouzdaj se u pozitivne svoje misli i svoje ciljeve i tako ćeš otpustiti strahove za budućnost.

Prestani se buditi znojna i plašiti se za sutra. Prestani se mučiti uz nepotrebne misli.
Prestani naglašavati sutra jer zaslužuješ sreću danas.

10 neugodnih znakova da postaješ osoba koja i trebaš biti

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      sara61

      nije da ne razmisljam jer puno toga sam prosla u zivotu lose stvari bojim se napravit neki korak i zato me neka mracna strana prati strah i drze me crni misli potonula sam u toj mracnoj strani i sprecava me u svemu sve oko mene je crno no mozda trenutno se dobro osjecam i nadam se da ce krenut na bolje

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.