Psiha i seks Seks i veze 20. veljače 2021.

7 stvari o kojima ne trebaš pričati s partnerom nakon seksa

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Razgovor poslije seksa, možda poznatiji pod nazivom pillow talk (eng.) jedan je od najintimnijih razgovora koji možeš voditi sa svojim partnerom. Naravno, ako jedan od vas odmah ne 'odjuri' iz kreveta.

"Nikad nismo ranjiviji nego za vrijeme seksa, što uključuje i neposredno prije i poslije", kaže seksualna Eliza Boquin za Cosmopolitan. "Zbog toga mnogi od nas žele izbjeći određene teme koje mogu rezultirati prepirkama s partnerom ili partnericom." Dakle, suprotno popularnom razmišljanju, vrijeme nakon seksa nije idealno za spominjanje mnogih tema. Stoga, kako bismo ti pomogli, u nastavku donosimo popis od čak sedam različitih tema koje ne trebaš spominjati nakon seksa.

Sexy_Man Možda te zanima... Deset muških laži u seksu Psiha i seks

Nemoj (odmah) kritizirati seksualni čin

Ako nemaš istinski korisnu konstataciju ili ako ne tražiš povratnu informaciju, suzdrži se da odmah nakon seksualnog odnosa kritiziraš sam čin. Tvoj, ali i partnerovi, potezi ne mjere se na skali od 1 do 10, mnogo je varijabli, a kritika će samo ugasiti 'plamen', strast i intimu. 

Nemoj komentirati partnerov izgled tijela odmah nakon seksa

Nemoj koristiti vrijeme nakon seksa da bi partneru rekla da se vrati u teretanu. "Oni su s tobom upravo podijelili duboko intiman trenutak i raditi bilo što drugo osim izraziti divljenje i zahvalnost prema njihovom tijelu nije u redu", kaže Boquin.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu „Socioaffective Neuroscience & Psychology“ pokazuje da muškarci s određenim karakteristikama imaju znatno veću stopu uspjeha

Nemoj spominjati teme koje su ranije potaknule prepirku ili svađu

"Vrijeme i razgovor nakon seksa nije idealan za vraćanje na temu prijašnjeg problema, pogotovo ako je ona vezana uz određene poteze svekra ili svekrve", našalila se Boquin. Taj sjaj koji vidiš u očima partnera nije dopuštenje za ponovno vraćanje na raspravu. Strpi se, obećavamo ti da ćeš imati dovoljno drugog vremena za rješavanje problema.

Nemoj pričati o prijašnjim seksualnim iskustvima

Vrijeme nakon seksa definitivno nije pravo vrijeme za grupiranje i rangiranje trenutnog partnera te uspoređivanje s prethodnim partnerom. „Važno je razgovarati o seksualnoj povijesti s partnerom, ali ne odmah nakon seksa“, savjetuje Boquin. 

Možda te zanima... 9 seksualnih maštarija tvog muškarca koje ti ne želi otkriti Psiha i seks

Nemoj koristiti ovo vrijeme da bi dobila ono što želiš

Nemoj vrijeme nakon zadovoljavajućeg seksualnog odnosa rezervirati za razgovor o nečemu s čime se tvoj partner prethodno nije slagao, ali bi sada, zbog dobre volje, mogao pristati na to. "Tvojem partneru to može ostaviti osjećaj manipulacije ili pritiska", kaže Boquin. I budimo iskreni, većinu vremena nismo raspoloženi da se bavimo ozbiljnim temama odmah nakon seksa - posebno ako je spomenuta tema već ranije predstavljala 'problem' ili su vam se mišljenja oko nje razilazila.

Nemoj (odmah) partnera pitati gdje je naučio/la određeni potez ili pozu

Spomenuto pitanje veoma bi lako moglo odvesti do razgovora o bivšem momku ili djevojci, a to vjerujemo ne želiš te tu jednostavno nema dobro odgovora. Ista stvar je i s pitanjem "Izgleda li moja stražnjica velika u ovim hlačama?" - dobar i svima prihvatljiv odgovor jednostavno ne postoji.

Možda te zanima... Omiljene seks poze horoskopskih znakova Psiha i seks

Nemoj 'potegnuti' razgovor o budućnosti vaše veze

Iako nekima bolna konstatacija, činjenica da seks ne mora i nije uvijek znak predanosti, jest istinita. Stoga, nakon samog čina seksa nemoj vrijeme za razgovor iskoristiti tako da svojeg partnera pitaš nešto vezano uz vašu (moguću) budućnost. Spomenuti razgovor ostavi za neko drugo, ozbiljnije vrijeme kada se ni ti ni partner nećete osjećati obaveznima izreći određene stvari samo zbog seksualnog čina.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.