Psiha i seks 03. rujna 2020.

7 frizura koje će tvoju tanku kosu naizgled učiniti gušćom

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Izgled tanke kose može se dramatično promijeniti uz pomoć samo dvije stvari, dobrog frizera ili frizerke i oštrih škara. Učinjeno ispravno, šišanje može tvoje fine i tanke pramenove pretvoriti u razbarušenu iluziju divljine.

Tanka kosa rezultat je mnogih čimbenika, ona može biti nasljedna, uzrokovana promjenama u prehrani ili starenjem. To su samo neki od njih, no važno je da ljudi koji ju imaju znaju da ne trebaju brinuti te da to nije ništa neuobičajeno. "Postoji mnogo poznatih osoba te manekenki koje imaju tanku kosu, a da ti to ni ne primijetiš", kaže Lisa Weller, frizerka i vlasnica Twirl salona u San Antoniju za Allure. Dakle, ako si slučajno zaboravila i slavne osobe su samo ljudi, kao i mi te se i oni bore s mnogim stvarima s kojima nisu zadovoljni, a jedna od njih ponekad zna biti i tanka kosa.

Stoga, ako i oni mogu magičnim spojem škara i šišanja učiniti drugačiji izgled svoje kose i ti to također možeš postići, a evo i kako!

Možda te zanima... Ovo večeras nemoj napraviti svojoj kosi i ujutro ćeš se ponositi frizurom Zdravlje

Gusta pixie frizura

Iako kosa ovako ošišana nema puno duljine, način šišanja ipak dodaje punoću tankim pramenovima. "Bez puno napora, ova frizura daje izgled zdrave, guste i pune kose", kaže frizer Adir Abergel. „Pixie frizura ima bezbroj varijacija kad ih režem, volim da moji klijenti ostanu svoja najženstvenija, najseksi verzija sebe", zaključio je.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Tupi bob

Ostavi slojeve iza sebe i u prošlosti te se opusti uz tupi bob. Moderan i klasičan, nositi se može ravan ili nakovrčan te je idealan za dodavanje punoće, kaže frizerka Jennifer Yepez.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Ukošeni bob

"Pravilo glasi: Što je kosa tanja, kraće i tuplje ju treba šišati", kaže Weller. Za zabavan zaokret na klasičnom bobu, isprobaj ovaj s blagim kutom koji je duži sprijeda i kraći straga, à la Jada Pinkett Smith. "Tupi krajevi stvaraju iluziju težine i punoće", nadodala je.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Klasični lob

"Volim misliti na lob kao na vrstu frizure koju bi Zlatokosa odabrala: Nije predugačka i nije prekratka savršena je sredina", kaže Weller.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @margotrobbie

Srednja dužina kose s dugim slojevima

Slojevi ove frizure stvaraju mnogo kretanja i idealni su za davanje punoće, a to dobro zna i Joan Smalls. Ova frizura odlična je za nositi kako u određenoj frizuri, tako i opuštena, a volumen koji daje neće ostati nezamijećen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Joan Smalls (@joansmalls)

Srednja dužina s kosim šiškama

Prema Yepez, kosim šiške strateški su način oblikovanja lica. Srednja duljina koju nosi i Suki Waterhouse služi kao savršena ravnoteža njima. Zašto? Šiške dodaju punoću i služe kao odvraćanje pažnje od tanke kose, posebno na vrhu. Razmisli o ovom stilu želiš li uvesti malo promjene.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Duga kosa 

Kada je u pitanju duga kosa prekomjerno nanošenje slojeva zapravo joj može samo naštetiti. Pogotovo ako je punoća ono što želiš postići. Umjesto toga, odluči se na jednu dužinu i poigraj se s njenim stiliziranjem. Ubaci velike valove kako bi dobila volumen ili ju zaveži u rep te zatim nakovrčaj. Mašta je granica!

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.