Psiha i seks Moje emocije 31. ožujka 2022.

Kako prepoznati ovisnike o odnosima: radije će biti nesretni, nego sami!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako nemaš partnera, vjeruj to nije najgore što ti se može dogoditi u životu. Naprotiv kada si sama to je velika prilika za osobni rast i razvoj i druženje s različitim osobama. Ali ovakav stav kod mnogih može izazvati averziju jer je za njih biti sam isto što i biti očajan.

Ovisnicima o odnosima bitniji je da mogu reći da su u vezi, nego kvaliteta tog odnosa. Ako i ne smatraš da si ovisnica o vezi, a imaš neke od ovih znakova to može značiti da se ipak bojiš samoće više nego što bi trebala.

  • Svježe si prekinula vezu, ali umjesto da se posvetiš iscjeljenju, u potrazi si za novim partnerom. Takvim ponašanjem izbjeći ćeš suočavanje s dubokim istinama koje su u tom trenutku obično bolne, ali su garancija buduće sreće. Jer kada se riješiš vlastitih nesigurnosti i "demona" bit ćeš sretnija osoba koja će privlačiti pozitivne ljude i događaje u život.
Možda te zanima... Nedavno sam prekinula s prijateljicom! Boli više nego prekid veze Psiha i seks
  • Kod novog partnera ignoriraš očigledne znakove da nije onaj pravi, a kad ti prijatelji i obitelj kažu da nije za tebe ti im odgovoriš da te ne žele vidjeti sretnu.
  • Uviđaš da ne bi trebala prihvaćati neiskrenost, nevjeru i emotivno nestabilnog partnera, ali ti ga je teško napustiti. Radije toleriraš nezdravo ponašanje, nego da budeš sama.

Usamljenost | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

  • Potpuno ti je neprihvatljiva ideja da prekineš sve odnose s bivšim jer se osjećaš sigurnije kada je on u blizini u slučaju da ne uspiješ ostvariti novu vezu.
Možda te zanima... Pouzdani znakovi da partner želi prekid veze ili braka Psiha i seks
  • Svaki put kad uđeš s nekim u ozbiljnu vezu izgubiš vlastiti identitet. Nakon nekog vremena primijetiš da jedeš hranu koju uopće ne voliš, gledaš TV emisije koje te ne interesiraju ili se odijevaš na određeni način samo kako bi udovoljila toj osobi.
  • Ako na prvom sastanku pričaš previše, postavljaš direktna i intimna pitanja ili ne poštuješ fizičku granicu to ne znači da si užasna osoba, nego da želiš preskočiti sve te početne stvari oko upoznavanja i prijeći na konkretnu stvar, a to je veza jer koliko još možeš čekati, pa već si mjesec dana sama!
Usamljenost Možda te zanima... Usamljenost u vezi Psiha i seks

Iako je lakše reći nego učiniti, ako si priuštiš period samoće to ti može pomoći da razviješ zdraviji odnos prema sebi. Vrijeme sa samom sobom može ti pomoći da naučiš cijeniti samu sebe, što bi ti moglo pomoći da nađeš partnera koji je uistinu kompatibilan s tobom i koji će te poštovati zbog onoga što jesi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.