Psiha i seks Seks i veze 27. ožujka 2020.

5 riječi kojima možeš nanijeti štetu svojem ljubavnom odnosu ili braku

Foto: Guliver/Shutterstock Ako osjećaš kao da ste zaglavili u istom problemu bez rješenja, to vjerojatno znači da ne komunicirate učinkovito
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Riječi su snažne. Mogu te povrijediti, nadahnuti, pomoći ti ili te zaustaviti u određenim namjerama i radnjama.

Učenje jezika snažne i zdrave veze ili braka iziskuje vrijeme i upornost, ali izgovaranje nekih riječi redovito može nanijeti nepopravljivu štetu. U nastavku pročitaj kojih je to pet riječi kojima je predodređeno nanijeti štetu tvojem odnosu ili braku.

Možda te zanima... Horoskopski znakovi i njihov odnos prema ljubavi i braku Psiha i seks

'Nikad'

"Nikad" podrazumijeva osjećaj beznađa i konačnosti. Kad upotrebljavaš riječ "nikad", svojem partneru ili supružniku govoriš da oni nisu dobri u nečemu, da nikad neće biti dobri i da nema nade za promjene. Izraz je 'sve ili ništa' i ne daje prostora za odgovor, odnosno kvalitetnu i konstruktivnu komunikaciju, prenosi Psychcentral.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

'Uvijek'

"Uvijek" podrazumijeva osjećaj krutosti i ispravnosti. Kad koristiš riječ "uvijek", supružniku govoriš zapravo da nije u pravu, da si ti 'uvijek' u pravu i da se ništa oko toga ne može učiniti. To je također tipična 'sve ili ništa' fraza koja ne pridonosi vašem međusobnom razumijevanju.

Možda te zanima... Muškarci, seks i veze: Terapeutkinja donosi odgovore na najtraženija pitanja Psiha i seks

'Ali'

"Ali" podrazumijeva osjećaj manipulacije i nedostatak integriteta. Kad koristiš riječ "ali", negiraš sve što je prethodno rečeno. Riječ "ali" pozitivnu rečenicu pretvara u negativnu. Njeno korištenje ne pomaže prilikom izgradnje povjerenja, vjerodostojnosti i intimnosti između tebe i partnera. Slične riječi koje također valja izbjegavati su "ipak"  i "iako".

'#*?%&"

Ovdje upotrijebi svoju maštu i popuni praznine, a ono što ćeš dobiti je vulgarni napad upotpunjen nepristojnošću. Koji god način bio u pitanju i koja god riječ bila u pitanju, napad na partnera ili supružnika određenim vulgarnim imenom nanijet će nepopravljivu štetu, a ako to redovno radiš sigurno ćeš uništiti vašu vezu i 'ubiti' vaš brak. Izravnom preziru nema mjesta u zdravom odnosu i braku.

Možda te zanima... Muškarci otkrili 5 razloga zbog kojih vole žene s kratkom kosom Psiha i seks

'Razvod' ili 'Prekid'

Prijetnja razvodom ili prekidom, predlaganje razvoda kao opcije ili optuživanje supružnika za uništavanje braka dovest će upravo do toga. Razvod je vrlo ozbiljna odluka, a korištenje spomenute riječi kao oružja ili metode kontrole stvara tjeskobu i očaj kod druge osobe. Spomenute riječi nisu učinkovite kada je u pitanju komunikacija, rješavanje sukoba ili rješavanje problema.

Uzmi si vremena da razmisliš o utjecaju svojih riječi prije nego što razgovaraš sa supružnikom. Razmisli o tome što želiš stvoriti komunikacijom. Ideja bi trebala biti stvoriti snažnu i ljubavnu namjeru, a ne onu koja će tvog partnera povrijediti, kontrolirati, zastrašiti ili odgurnuti od tebe.

Učenje novih načina komuniciranja i povezivanja nije lako. Daj si vremena i razgovaraj sa svojim partnerom, radite na vašoj vezi ili braku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.