Psiha i seks 12. kolovoza 2021.

10 stvari koje žene čine kako bi privukle muškarce, a na kraju ih uplaše

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako želiš znati kako pridobiti muškarca koji ti se sviđa, postoji jedna stvar koju moraš prestati raditi: progoniti ga!

Nažalost, najčešće greške u ranim fazama izlazaka koje žene čine svode se na jednu stvar - jurnjavu za njim. Kad juriš muškarca, ne samo da će ga nesvjesno odgurnuti, već mu na kraju ne daješ priliku da pokaže kako se on stvarno osjeća u vezi s tobom. Znamo kako je frustrirajuće sjediti i gledati muškarca kako se udaljava. Naravno, sve mi želimo da muškarac zna da nas privlači i zanima. Želimo mu olakšati da nas ponovno pozove van. Želimo izgledati entuzijastično i opušteno. Znamo da ne bismo trebale trčati za njim, a opet, i dalje to radimo i to na načine kojih nismo ni svjesne.

Možda te zanima... Tajne žena koje muškarci vole iskreno i dugo i nikad ih ne zaboravljaju Psiha i seks

Naučene smo misliti da ako se ponašamo "ležerno", čovjek neće primijetiti da ga zapravo proganjamo. Ali, istina je, mi jurimo za njim. A kad radimo takve stvari stvaramo kontraefekt i frajer bi se mogao osjećati ugušeno i pod pritiskom, ne želeći se više zbližiti s tobom. Najbolji način je osjećati se opušteno i zabavljati se upoznavajući tu osobu. Još bolje ako se s vremenom zbližite i uspostavi se prava veza. Međutim, to se nikada neće dogoditi odmah. Možda postoji početna privlačnost ili početni interes, ali to će postati jače samo ako se s vremenom dublje povežete. 

Evo 10 najčešćih pogrešaka u ranim fazama odnosa koje žene mahom čine.

Nazvati ga prije nego što on tebe nazove

To uključuje i zvanje jer si ga se sjetila ili vidjela nešto zanimljivo. Možda si saznala da negdje svira sjajan bend i pomislila da bi mu se to moglo svidjeti. A to naravno i uključuje poziv kako bi ga pitala zašto te nije nazvao. Umjesto toga, pričekaj da on tebe nazove i to će pokazati da ga zanimaš i da te zapravo želi ponovno vidjeti.

Inicirati kontakt

To uključuje slanje sms-ova, slanje Facebook poruka, svraćanje do njegove kuće ili pokušaj uspostavljanja neke vrste kontakta na bilo koji način. Može biti previše ako započneš poticati previše kontakata nakon prvog spoja, jer to muškarca može lako odgurnuti. Ako ga želiš ponovno vidjeti, najbolje je da ga obavijestiš kada si slobodna i tada će on sljedeći moći poslati poruku. Međutim, ako ti se stvarno sviđa, a još uvijek ti nije poslao poruku, na tebe je da odlučiš je li ga pametno pozvati van, ali najbolji savjet je dopusti mu da on vodi stvari.

Davati prijedloge ili planove

Pozivaš ga da ti se pridruži ili se na bilo koji način ponašaš kao da ste već u vezi? Ako odmah zapneš previše, ovo bi ga moglo odgurnuti. Pusti ga da sam preuzme odgovornost i napravi planove. Nemoj biti previše nametljiva i dostupna.

Pitati ga kako se osjeća u vezi vašeg odnosa

To posebno uključuje pitanje što osjeća prema tebi ili o vezi s tobom. To je najveća greška koju možeš učiniti jer razmišljaš da je to normalno i prirodno znati i opravdavaš se misleći da samo želiš znati na čemu si. Ali zapravo već osjećaš strah, kao da ćeš ga izgubiti jer smatraš da mu ne daješ dovoljno do znanja da si zainteresirana za njega. No, to može ispasti kao izraz očaja ili mu možda može laskati. Možda nema nikog drugog s kim se viđa i zato će pristati biti s tobom. Ne kažemo da mu se ne možeš jako brzo svidjeti, ali za upoznavanje je potrebno vrijeme.

Misliti da ga možeš promijeniti

Ako izlaziš s tipom za kojeg znaš u startu da ti neke stvari nikako ne odgovaraju i pristupaš prema njemu kao prema novom projektu, to će ga odmah uplašiti. Nikad ne izlazi s tipom kojeg namjeravaš promijeniti nabolje ili ostati u vezi s njim jer misliš da će se s vremenom promijeniti. To nije slučaj i samo ćeš izaći iz odnosa razočarana pokušajima. Umjesto toga, hodaj s nekim tko ti se zapravo sviđa i s osobom u kojoj možeš pronaći dobre osobine i slične interese. Pobrini se da on nije samo neki tip s kojim misliš da bi se mogla slagati ako promijeni to i to. Nema ako. 

Tražiš savršenstvo

Jedna stvar koju moraš rano shvatiti ili nikada nećeš biti sretna jest da nikada nećeš pronaći savršenog frajera. Može biti blizu savršenstva, međutim, baš kako se kaže (i istina je), nitko nije savršen. Ako se prema igri upoznavanja ponašaš kao prema lovu kako bi pronašla savršenog frajera, tvoj se stav treba potpuno promijeniti. Umjesto toga, pripazi na pet najvažnijih kvaliteta koje želiš od muškarca, a ako tip ima gotovo sve što ti odgovara, onda pogledaj kamo to vodi, možda ćeš se iznenaditi. U svakom slučaju, odnosi su pristajanje na kompromise.

Možda te zanima... 9 stvari koje privlače suprotni spol poput magneta Psiha i seks

Prebrzo uskačeš u krevet

Ovo za mnoge dečke može biti odbojno ili pak prihvatljivo, sve ovisi o tome što im je ugodno ili na što su navikli. Neki ljudi kažu da je uskočiti odmah u krevet i spavati zajedno na prvom spoju malo prebrzo. Međutim, drugi to uopće ne misle. Ako pak tražiš dugotrajnu vezu, najbolje je upoznati tipa prije nego što spavaš sa njim, čak i ako se dopisujete tjednima prije nego što ste se našli. Umjesto da spavate zajedno na prvom spoju, isplanirajte još spojeva i neka čeka. Daj mu nešto čemu će se radovati.

Smanjuješ svoja očekivanja

Nitko ne voli izlaziti s nekim tko je uvijek negativno raspoložen. Izlasci bi trebali biti zabavni i uzbudljivi, a ti bi se trebala osjećati sretno što upoznaješ nove ljude i ispunjavaš svoju potrebu da se osjećaš poželjno i voljeno. Ako uđeš u odnos sažalijevajući se ili spuštajući svoje želje i očekivanja, to se vrlo lako osjeti, a nitko ne želi biti s nekim tko nije zadovoljan sam sa sobom. Ako nisi spremna za izlaske, nemoj izaći, ali ako želiš, nabaci dobro raspoloženje jer ćeš svakoga privući lijepim osmijehom i dobrim razgovorom.

Bila si previše sebična u vezama

Ako su se prošle veze uvijek odnosile samo na tebe i planiranja oko tvog rasporeda slobodnog vremena, onda to nije fer prema partneru koji se stalno trudi da se prilagodi. Odnosi se kompromitiraju i ako si ti ta koja nikada nije morala pronaći kompromis, to je nešto što trebaš promijeniti. Umjesto da uvijek razmišljaš o sebi, razmišljaj o frajeru s kojim izlaziš i pusti ga da povremeno napravi planove koji njemu najbolje odgovaraju.

Pokušavaš pronaći onog pravog

Koji god romantični film je stvorio iluziju o „onom“ pravom u tebi i sada pokušavaš to pronaći u svakoj osobi koju sretneš, najbolje je da tu scenu izbaciš iz glave. S vremenom ćeš pronaći "onog" koji će ti najbolje odgovarati, ali definitivno ga nećeš procijeniti odmah na prvom spoju. Što više nekoga upoznaješ, on više postaje pravi za tebe. Samo treba neko vrijeme da pronađeš tu osobu, a nikada se neće poklopiti sve iz prve. Umjesto toga, shvati izlaske kao zabavu i ako ti se netko svidi, pogledaj gdje to vodi, tko zna možda će na kraju ispasti najbolji mogući za tebe. Nikad nemoj imati velika očekivanja kad si u ranim fazama upoznavanja jer bi se mogla vrlo brzo razočarati. Dakle, ako želiš znati kako ga natjerati da te želi, prestani juriti za njim. Umjesto toga, shvati što muškarci žele i traže u vezama, a zatim poradi na sebi.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ExtremeGlassLoans

      Trebate li zajam? Ekstremni zajmovi su vam dostupni i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i vi ćete biti zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja i ne varaju, jer sam od tada s njima, pa iskoristite ovu priliku da se zapanjite

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.