16. kolovoza 2020.

Nutricionistica otkriva kombinaciju za napitak protiv hiperpigmentacije

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Moktel je napitak sličan koktelu, ali za razliku od njega, ne sadrži alkohol. Moktel od matche (zeleni čaj u prahu), ananasa, đumbira i metvice izvrsna je kombinacija fitokemijskih tvari koje ten čine prozračnim i sjajnim što je i znanstveno dokazano, piše dr. Lejla Kažinić Kreho u knjizi "Antiaging prehrana".

"Antiaging prehrana" objavljena je u izdanju Školske knjige. U knjizi ova međunarodno priznata nutricionistica otkriva što sve treba znati o hrani kako bi sačuvali zdrav i mlad organizam. Pored navedenog knjiga sadrži alkalni antiaging sedmodnevni dijetetski program te recepte za jela i napitke. 

Donosimo ti isječak iz knjige u kojem dr. Lejla Kažinić Kreho otkriva kako pripremiti napitak protiv hiperpigmentacija.

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL)

Uzrok hiperpigmentacije prekomjerna je proizvodnja melanina, pigmenta koji određuje boju očiju, kose i kože. Tamne mrlje nastaju zbog prevelike količine melanina, što je najčešće povezano s prekomjernim izlaganjem suncu, s hormonalnom neravnotežiom, upalnim procesima te uzimanjem nekih sintetskih lijekova.

Med_I_Đumbir Možda te zanima... Super napitak sa zelenim čajem i đumbirom za mršavljenje i uži struk Dijeta

Matcha čaj -  polifenol epigallocatechin 3 gallate EGCG aktivni je sastojak zelenog čaja koji, znanstveno je dokazano, ima antiupalno i antibakterijsko djelovanje, uravnotežuje razinu hormona te pomaže stanicama kože da se djelotvorno bore protiv štetnih slobodnih radikala zbog kojih koža djeluje umornom i starom.

 | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Foto: Igor Kralj (PIXSELL) Đumbir - obiluje snažnim antioksidantima te u samo tri tjedna znatno zaglađuje bore i kožu čini prozračnijom. U dva tjedna umanjuje oštećenja kože nastala prekomjernim izlaganjem suncu. Zbog antioksidanskog i umirujućeg djelovanja na kožu, đumbir mogu uzimati svi, bez obzira an dob i tip kože.

Ananas - zbog visoke razine vitamina C i enzima bromelaina, ananas kožu čini čvrstom i elastičnom jer povećava sintezu kolagena. Dok pripremate ovaj moktel, ostavite nekoliko kriški svježeg ananasa te ih stavite izravno na kožu kako bi upila korisne sastojke ovog super antiaging voća.

Moktel od matcha zelenog čaja, ananasa, đumbira i metvice

Potrebni sastojci:

  • 250 ml vode
  • 1 vrećica matcha čaja iz biouzgoja
  • 3 lista metvice
  • 100 g ananasa
  • 1 cm oguljenog đumbira

Postupak: U blenderu izmiksaj sastojke te moktel ukrasi listovima svježe metvice i kriškama ananasa, a po želji dodaj led. Uživaj!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.