13. rujna 2022.

Nakon što su propješačili nekoliko zemalja i opasnih šuma morali su se rastati

Foto: shutterstock Ilustracijska fotografija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Venezuelski migrant Brayan Pinto (18) i njegov mali pahuljasti bijeli pas, Brandi, do granice SAD-a i Meksika zajedno su pješačili kroz nekoliko zemalja i opasne tropske džungle. U utorak su se ova dva suputnika morala oprostiti na granici.

"Bila je uz mene dvije godine", kazao je Pinto grleći svoju pahuljastu ljubimicu s ružičastom ogrlicom, gledajući na El Paso u Teksasu s druge strane granice. Brandi je mješanka pekinezera i pudlice. Brandi je Pintu poklonila majka prije nego što je umrla kako bi mu bila emocionalna podrška. Mali psić s njim je prešao nekoliko nacionalnih granica. "Kada smo došli do SAD-a, kazali su mi da je moram ostaviti jer ona ne smije prijeći granicu", kazao je Pinto

Prije nego je sam prešao granicu, Pinto se prisjetio njihovog dugog zajedničkog putovanja, a posebno devet dana tijekom kojih su prelazili opasnu Panamsku prevlaku između Paname i Kolumbije.

„Napuštanje nje čini se kao napuštanje člana obitelji“, rekao je Pinto. Nakon toga je s tugom u očima prepustio Brandi u ruke fotoreportera koji je obećao da će se za nju brinuti u Meksiku i prije prelaska posljednji put privio lice uz njezino bijelo kovrčavo krzno.

Možda te zanima... Znaš li zašto trebaš pomaziti psa prije nego što odeš iz kuće? Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.