20. srpnja 2020.

Pet stvari koje tvoja kosa treba kako bi ljeto prošlo bez posljedica

Kosa-Sunce
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sve već znaš sunce, more i sol isušuju kosu. Stoga da bi i nakon ljeta imala lijepu kosu koju nećeš morati značajno ošišati slijedi ove savjete.

Nabavi češalj sa širokim zupcima - ljeti je kosa često mokra pa češće dolaziš u iskušenje da je počešljaš. Ipak, tvoja najdraža četka sada nije najbolji izbor - kad je kosa mokra, tada je najkrhkija. Češalj sa širokim zupcima je najnježniji alat za raspetljavanje mokre kose - ako ga već nemaš, obavezno ga nabavi.

Kosa1_1 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Maska je obavezna - barem jednom tjedno nanesi masku za kosu, to će je učiniti snažnijom i glatkom. Napomena: ako ti je kosa obojena, nemoj ostaviti masku da djeluje dulje od 10 minuta jer nakon isteka tog vremena, maska može uništiti molekule boje.

Pripravak od mlade koprive protiv opadanja kose

Zaboravi pegle i figara -  tvojoj kosi je ionako vruće, a zamisli još da je griješ peglom. Opusti se, ovo ljeto u trendu su brze i jednostavne frizure: prirodni valovi ili visoko zavezan rep, jednostavno, a u trendu.

Zdravstvene teškoće na koje upućuju problemi s kosom

Otkrij ulja - ulja će vratiti vlagu kosi koja je bila izložena suncu, morskoj soli ili kloru. Uz samo nekoliko kapi postići ćeš efekt sjajne, njegovane kose, a ulja će je i zaštititi.

Ljeto_Kosa | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Stiliziraj kosu s pjenom - ako želiš postići efekt ljetnih valova, onda trebaš dobru pjenu za kosu. Ona neće otežati frizuru i pomoći će u oblikovanju valova. Koristi je prije sušenja fenom ili, još bolje, nanesi na vlažnu kosu i pusti da se prirodno osuši.

Doznaj kako Gwen Stefani i dalje ima zdravu kosu iako je boji svaki tjedan

Zaštiti je od sunca - nosi šešire, kape, ali i preparate s UV zaštitom. Danas postoji velik broj preparata za kosu koji su namijeni baš za ljeto i sadrže SPF pa će pomoći da se kosa ne isuši i da boja ne izblijedi na suncu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.