Zobena kaša odličan je doručak, topljiva vlakna iz zobenih pahuljica utječu na funkciju inzulina te tako prirodno reguliraju razinu šećera u krvi tijekom dana, što istodobno daje dulji osjećaj sitosti. Želiš li da tvoj doručak bude još nutritivno bogatiji zobenoj kaši dodaj nasjeckanu bananu, orašasto ili suho voće ili pak sjemenke, a za dodatnu aromu 'poigraj' se s cimetom ili kakaom
Sastojci:
Za kašu:
- pola šalice sitnih zobenih pahuljica
- šalica bademovog mlijeka ili neko drugo po vašem izboru
- 1 i 1/2 žličica sezamovih sjemenki
- 1 i 1/2 žličica lanenih sjemenki
- cca 1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
Za posip:
- med, otprilike 1 velika žlica
- oljuštene sjemenke konoplje
- 1 kiwi
- 1/2 banane
- nekoliko badema
- malo tamne ribane čokolade za dekoraciju
Priprema:
- U malom lončiću stavi kuhati mlijeko sa zobenim pahuljicama na srednjoj vatri.
- Malo promiješaj te nakon dvije minute dodaj mljevene sjemenke te kakao.
- Miješaj po potrebi.
- Kuhaj nekoliko minuta dok se kaša ne zgusne. Neće dugo trebati.
- Prelij kašu u zdjelu za serviranje. Nasjeckaj bademe i voće te sve prelij medom i promiješaj. Posluži, naribaj malo tamne čokolade i uživaj u ukusnom i zdravom doručku!
Dobar tek!
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.