Hrana 6520 prikaza 21. svibnja 2012.

Zelene polpete s blitvom

Polpete_Od_Blitve
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Adrijana Stojić iz Rijeke poslala nam je svoj recept za zelene polpete s blitvom kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu proljeća'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s proljetnim namirnicama i otkrij svoj trik za brzo proljetno razbuđivanje

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća" potraži ovdje.

Sastojci:

  • 1 kg blitve (može i 0,5 kg za manju količinu)
  • 30 dag zobenih pahuljica
  • 1 glavica luka
  • malo nasjeckanog peršina
  • 3 režnja češnjaka (ovisno o želji)
  • 1 jaje
  • sol i papar
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Zobene pahuljice namoči u vodi neko vrijeme da omekšaju. Blitvu operi i kratko blanširaj u prokuhanoj slanoj vodi. Potom blitvu dobro ocijedi i sitno nareži.
  2. Na maslinovom ulju pirjaj luk dok ne postane staklenast, potom dodaj češnjak. Čim češnjak pusti miris dodaj blitvu, a nakon nekog vremena i iscijeđene zobene pahuljice. Sve dobro izmiješaj, posoli, popapri i pusti da se ohladi.
  3. Prije pečenja stavi jaje u smjesu, dobro izmiješaj i napravi polpete koje prethodno uvaljaj u krušne mrvice. Peci na vrućem ulju s obje strane dok ne poprime boju.
  4. Kao prilog možeš poslužiti pire od krumpira i mrkve sa češnjakom, rižu ili salatu.

Moja zdrava proljetna tajna

'Najviše volim provoditi vrijeme u prirodi, a nezaobilazni zeleni kašasti sokovi od sezonskog voća i povrća moj su proljetni odabir', kaže Adrijana i dodaje kako upravo kreće u berbu bazge od koje radi jako ukusne sokove.   

Adrijana će kao kuharica tjedna na dar dobiti prigodne darove od Dida Bože i Vegetariane!

  • Default avatar -
    xxxenija

    super recept. probam uskoro!!!

  • Default avatar -
    nina241

    Isprobano ovaj vikend. Odlično!!

  • Default avatar -
    geceta

    Vrlo često radimo slično, zovemo ih šnicli od blitve iako to nisu. Jedina razlika: ne stavljamo zobene pahuljice već naribamo sira. Super su i topli i hladni, sami, ili uz jogurt/vrhnje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.