Iva Matić iz Rijeke postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za zelenu tjesteninu u umaku od cikle i češnjaka. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 1 mozzarella
- sezam za posipanje
- 3 žlice kokosova ulja
- tjestenina od špinata i durum pšenice
- 1 cikla
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice bućinog ulja
- 2 žličice kurkume
- 2 žličice soli
Priprema:
- Mozzarellu ubaci u vruće kokosovo ulje pa zatim uvaljaj u sezam i stavi da se peče u pećnici maksimalno 5 minuta na 150 stupnjeva.
- Ciklu kuhaj 40 minuta, zatim u blenderu usitni s kurkumom, soli i bućinim uljem.
- Češnjak poprži na maslinovu ulju te dodaj smjesu od cikle i sve dobro izmiješaj.
- Zelenu tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju.
- Servira tjesteninu, prelij umakom i mozzarellu razreži na pola.