Kristina Grofelnik iz Pregrade poslala nam je svoj recept za zdrave zalogaje s palentom i povrćem kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr izabrao za recept tjedna. Provjeri što sve trebaš napraviti kako bi sudjelovala u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i koje sve nagrade možeš osvojiti
Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela pripremljenog s di-go kvascem!
Sastojci
Palenta:
- 100 g palente
- 150 ml vode
- sol, maslinovo ulje
- po potrebi brašno
Nadjev:
- pileća šunka
- tikvice
- brokula
- paprika
- posni sir
- umak od rajčice
- origano
- drugi nadjev po želji
Priprema
- Umiješaj palentu u kipuću vodu u koju si prethodno dodala sol i ulje i skuhaj. Smjesa ne smije biti rijetka, ali niti pregusta.
- Žlicom radi kružiće promjera 10 cm na masnom papiru i pusti da se hladi.
- Na ohlađenu palentu stavi umak od rajčice, pospi origanom te dodaj šunku, ranije skuhano povrće i posni sir. Zapeci oko 15-tak minuta dok se sir ne otopi.
- Uživaj u jednostavnom, brzom i najvažnije - zdravom obroku!
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Kristina je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Kristinu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.
Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Kristini daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.