Kako bi uživala u domaćem hladnom, kremastom i tako čokoladnom desertu nalik sladoledu, dovoljno će ti biti tek nekoliko sastojaka. Koristi kvalitetnu tamnu čokoladu koja će se divno sljubiti s omiljenim pistacijama, a zatim sve umuti u kremu i spremi u zamrzivač.
Semifreddo reži tek nakon što je kratko odstajao po vađenju iz zamrzivača, a poslužiti ga možeš i uz smrznuto bobičasto voće.
Za pripremu ti je potrebno:
- 4 jaja
- 70 g šećera
- 250 g tamne čokolade
- 450 ml slatkog vrhnja
- 100 g pistacija.
U posudi zagrij vodu do vrenja pa na nju dodaj drugu i u njoj miksaj šećer i jaja dok ne poprime svjetliju boju i postanu gušći. Makni s vatre, dno posude koja je bila na pari stavi u hladnu vodu i nastavi miješati dok se krema ne ohladi.
Recept čitateljice za zdravi Cheesecake
Čokoladu otopi na pari ili u mikrovalnoj, lagano ohladi pa ubacite u mješavinu s jajima. Slatko vrhnje istuci u prozračan šlag i dodaj ga mješavini jaja i čokolade. Na kraju ubaci jaja i laganim pokretima pomiješaj.
Smjesu sipaj u kalup za kruh koji ste obložili prozirnom folijom. Spremi u zamrzivač dok ne postane čvršće, poput sladoleda. Izvadi oko 15 minuta prije posluživanja pa reži.
Slatki kruh od banane, kivija i zobenih pahuljica
Dobar tek!