Brzinski umuti smjesu od tek nekoliko bazičnih sastojaka pa uživaj u sočnom biskvit kolaču od jabuka i cimeta. Idealan za iznenadne slatke trenutke, ovaj kolač mogao bi te u potpunosti osvojiti.
Sočan, sladak i aromatičan, a gotov nezamislivo brzo. Pomiješaj sve sastojke, dodaj šećer začinjen cimetom i navali na divan spoj jednostavnih namirnica koji će rezultirati neodoljivim zimskim kolačem.
Znakovi da ti je tijelo previše kiselo!
Potrebno ti je:
- 200 ml jogurta
- 7 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- 3 jaja
- 400 g jabuka
- 260 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 2 žličice cimeta
- 150 g smeđeg šećera
- 100 g šećera
- 2 žlice maslaca
- prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Pomiješajte jogurt, maslinovo ulje, limunov sok, šećer, jaja. Oguli i očisti jabuke. Nasjeckaj ih na komadiće i ubaci u smjesu. U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli, oraščić i polovicu cimeta. Pomiješaj suhe i mokre sastojke, a ostatak cimeta i smeđi šećer pomiješaj Polovicu smjese stavi u kalup za pečenje, pospi mješavinom cimeta i šećera pa dodaj ostatak smjese. Peci oko 45 minuta. Dobar tek!
Pročitaj više na Gastro.hr