Za inspiraciju za originalni nedjeljni ručak donosimo ti recept za vegetarijanski pivski gulaš iz Male pivske kuharice, novog izdanja Naklade Ljevak. Autor Željko Šatović G.U.L.A. savjetuje ti da uz ovaj gulaš s pivom i poslužiš čašu tamnog lagera
Sastojci:
- 300 g seitana
- 2 žlice sojinog umaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice margarina
- 1 luk
- 3 stabljike celera
- 2 mrkve
- 2 krumpira narezana na kockice
- 3 češnja češnjaka
- boca tamnog piva
- 2 žlice brašna
- žličica šećera
- timijan, sol, papar
Priprema:
Seitan narezan na trake pirjaj u sojinom umaku s maslinovim uljem oko pet minuta. Smanji vatru. Zatim stavi sa strane.
U velikom loncu pirjaj narezani luk, mrkvu, celer i krumpir na margarinu. Kad luk omekša smanjite vatru i dodaj pivo. Dodaj brašno, timijan, sol i papar te dobro promiješaj. Dodaj seitan te kuhaj četrdesetak minuta dok se pristojno ne ugusti. Uz gulaš posluži tamni lager.
Knjigu "Mala pivska kuharica" možeš pogledati u našoj Čitaonici!