Hrana 698 prikaza 24. kolovoza 2015.

Veganska torta od manga i bresaka

Mang-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sandra Benzon postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za vegansku tortu od manga i bresaka. Sandrin recept odabrali smo putem Instagrama, a uskoro ćemo proglasiti i najbolji recept ljeta

Više detalja o "Kuhaj u ritmu ljeta 2015." potraži ovdje.

Prati nas na Instagramu.

Sastojci:

Podloga:

  • 1 1/2 šalica lagano poprženih badema
  • 14 datulja
  • 3 žličice kakao praha
  • 3 žličice kokosovog ulja
  • prstohvat soli

Krema:

  • 2 manga
  • 1 1/2 šalica indijskih oraščića (natopljenih u vodi preko noći)
  • sok od 2 limuna 
  • malo soli
  • 2 breskve

Priprema:

  1. Bademe usitni u sjeckalici što je više moguće, a zatim dodaj očišćene datulje te sve zajedno sjeckaj da se dobije povezana masa u koju dodaj kakao, kokosovo ulje i prstohvat soli. Dobivenu smjesu za podlogu utisni čvrsto rukom na dno kalupa na koji si prethodno stavila papir za pečenje da bi se kasnije torta lako odlijepila od podloge kalupa. Dok pripremaš kremu, podlogu stavi u zamrzivač da se stegne.
  2. Za kremu očisti i usitni mango na manje komadiće te stavi u blender, dodaj namočene indijske oraščiće, sok od limuna i malo soli te blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Napuni podlogu smjesom. Na kraju očisti 2 breskve, izreži na ploške i poredaj po površini torte. Tortu zatim stavi u zamrzivač na najmanje nekoliko sati, a prije konzumiranje izvadi da omekša oko sat vremena.
Dobar tek!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.