Blagdanska kolekcija kolača nezamisliva je bez dobrih starih vanilin kiflica. Tradicionalni sitni kolačići već se peku na veliko. Njihova prednost je što mogu danima stajati u zatvorenoj limenoj kutiji. Jedni od onih koji će se svakako naći u kutiji su vanilin kiflice. Nema Božića bez njih... Donosimo ti recept za savršene, prhke, topljive u ustima kiflice
Sastojci:
- 280 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 100 g oraha
- 200 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera u prahu
Zanimaju te božićne slastice na švedski način?
Priprema:
Od oraha, šećera, brašna i maslaca umijesi glatko tijesto. Maslac neka bude sobne temperature. Pusti da tijesto odstoji u hladnjaku pola sata i potom oblikuj male kiflice. Slaži ih u lim. Peku se 10 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici. Kada su pečene, izvadi ih iz pećnice i ostavi 2-3 minute da miruju pa ih tada uvaljaj u mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera.
Više recepata potraži na Gastro.hr.