Hrana 06. rujna 2011.

Valbona se natječe za kuharicu ljeta

Bonny4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Valbona Tomaj iz Zagreba poslala nam je recept za piškota tortu sa šumskim voćem kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr proglasio receptom tjedna, čime je ona ušla u izbor za kuharicu ljeta

Isprobaj Valbonin recept za piškota tortu sa šumskim voćem ili pripremi svoj vlastiti zdravi i lagani ljetni obrok, uključi se u akciju ''Kuhaj i osvježi se u ritmu ljeta'' i osvoji osvježavajući poklon paket glavnog sponzora Jamnice!

Prilog ukusniji od glavnog jela

Nova kuharica tjedna, Valbona Tomaj ima 24 godine, studentica je ekonomije te radi kao voditeljica ureda u jednom poduzeću. Slobodno vremena provodi družeći se s prijateljicama i putujući, a jedan od Valboninih hobija je i kuhanje - posebno uživa pripremajući kolače i torte.

'S kuhanjem sam počela dosta rano, budući da se mama baš i nije bavila kolačima – taj sam dio preuzela iz znatiželje. Ubrzo sam shvatila da je proces jako jednostavan i svidjelo mi se!', priča Valbona koja kulinarsku inspiraciju traži na internetskim stranicama i kuharicama, a trenutno ju zanima kineska, meksička i indijska kuhinja.

Valbona najviše voli jesti povrće - i to sve vrste povrća, pa se često dogodi da joj je prilog ukusniji od glavnog jela, odnosno mesa.

'Najviše koristim povrće iz maminog vrta - izbor je doista raznolik i na taj sam način sigurna da mi je obrok zdrav. Volim domaće rajčice i paprike, a bez luka ne bih mogla zamisliti raditi s mesom, dok namirnice poput sira uvijek kupujem od jedne tete sa sela koja to izvrsno radi', govori Valbona i dodaje kako od slađih namirnica najviše voli lubenicu.

Lagane voćne slastice idealan su desert

S obzirom da su temperature ljeti često jako visoke, Valbona tada kuha laganija jela.

'Ljeti najviše pripremam piletinu u kombinaciji sa raznim povrćem te voćne salate koje volim raditi bez šećera. Mislim da je voće samo po sebi dovoljno slatko tako da ga izbjegavam dodatno šećeriti. Također se trudim uvijek koristiti cjelovite namirnice', kaže naša kuharica tjedna.

Jedini "trik" koji Valbona koristi prilikom kuhanja kako bi pripremila zdravi obrok je kombiniranje puretine i piletine s povrćem skuhanim na lešo. Lagan, hranjih i zdrav obrok!

Za piškota tortu sa šumskim voćem Valbona se odlučila zato jer ju je jednostavno napraviti, ukusna je, te nije potrebno provoditi sate u kuhinji kako bi se torta napravila.

'Iako svi volimo slatko u svako doba, imam osjećaj da zbog visokih temperatura organizam teže podnosi velike količine šećera. Upravo zato je ova torta idealna za ljeto! Lagana je i uključuje sezonsko voće', opisuje Valbona svoje recept tjedna.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Valbona je osvojila osvježavajući poklon paket glavnog sponzora Jamnice. Proizvodi Jamnice, u kojima će uživati kuharica tjedna, uvijek su savršena pratnja dobroj hrani. Zbog svog sastava bogatog mineralima, gazirana prirodna mineralna voda Jamnica upotpunjuje svaki obrok, a zbog blagotvornog učinka na probavu unosi ravnotežu u našu prehranu bez unosa dodatnih kalorija.

Uz to, Valbona je dobila na dar i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.