Pripreme za Uskrs u punom su jeku. Osim šunke, francuske salate, purice i mlinaca koje svake godine poslužuješ kao uskrsnu trpezu, ove godine goste ili ukućane iznenadi ovom neobičnom kombinacijom. Slatko kisela kombinacija komorača i rikole uz mini rolice sa sirom, idealna su kombinacija za uskrsni brunch
Sastojci za mini rolice:
- 3 lista za savijače
- 1/2 kiselog vrhnja
- 200 g svježeg sira
- 5 šnita gaude
- malo umaka od rajčice
- sol, origano, bosiljak
- suncokretovo ulje
Priprema: Svaki list za savijaču premaži uljem i listove posloži jedan na drugi. Zajedno pomiješaj kiselo vrhnje, svježi sir i začine. Na zadnji list savijače položi šnite gaude, a preko nje premaži smjesu sa svježim sirom i prelij s malo umaka od rajčice. Sve zajedno zarolaj u roladu i nareži na rolice debljine 1 cm. Rolice rasporedi u kalup na papir za pečenje i peci 20 minuta na 200 stupnjeva. Po želji, rolice posipaj parmezanom.
Sastojci za salatu:
- narezana mrkva
- 1 šaka suhih brusnica
- 1 komorač
- 5 cherry rajčica
- 4 žlice brašna
- 2 mlada luka
- aceto balsamico, bosiljak, svježa metvica, maslinovo ulje
- suncokretovo ulje
Priprema: Na malo suncokretovom ulju poprži cherry rajčice dok im kožica ne potamni. Dodaj još malo suncokretova ulja te poprži ploške komorača koje si obukla u brašno dok ne potamne. U tarioniku istuci svježi bosiljak i metvicu s acetom i maslinovim uljem. Sve sastojke pomiješaj i ostavi u hladnjaku do posluživanja.
Dobar tek!
Potraži još recepata Kristine Grofelnik.