Poznata ti je situacija u kojoj ti se gricka neka hrana, a voljela bi da je to zdravo i ukusno. Ako si trenutno na dijeti ili jednostavno paziš na svoju prehranu te pažljivo biraš što ćeš konzumirati, razmisli o pripremi krekera. Uz samo nekoliko sastojaka možeš pripremiti odličnu grickalicu koju ćeš ponijeti na posao ili grickati dok gledaš televiziju
Recept za domaće krekere poslala nam je i naša čitateljica Nikolina Mošmondor, a njihova priprema je zaista jednostavna.
Potrebni sastojci
- 250 g pirovog brašna
- lanene i sezamove sjemenke
- grubo nasjeckane bučine sjemenke
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po želji
- voda
Postupak pripreme
U posudu za miješanje ubaci brašno, sjemenke, začine i maslinovo ulje. Dodaj vodu kako bi oblikovala kompaktnu smjesu. Izvaljaj tijesto i izreži željene oblike. Posloži ih na pleh prekriven papirom za pečenje i peci na srednjoj temperaturi oko 15 minuta, odnosno dok ne porumene.
Ovako pripremljene krekere možeš grickati same ili uz namaz od slanutka, tunjevine, krastavaca ili rajčice.
Otkrij 6 zdravih i ukusnih grickalica!