Recept koji je toliko jednostavan, a opet toliko ukusan definitivno zaslužuje tvoju pažnju. Recept za japanski cheesecake kojeg je podijelio portal Epicurious uključuje svega tri sastojka: rastopljenu bijelu čokoladu, krem sir i jaja.
Rezultat je prozračna, kremasta torta koja će te oduševiti. Nakon što izmiksaš bjelanjke i dodaš ih smjesi bijele čokolade, krem sira i žumanjaka. Trebat će ti svega 45 minuta za pečenje i 15 minuta za hlađenje prije posluživanja.
Sastojci:
- 1 i pol šalica bijele čokolade (oko 300 g)
- 220 g krem sira
- 6 velikih jaja
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži kalup papirom za pečenje. Otopi bijelu čokoladu i dodaj joj krem sir, ohladi malo i dodaj žumanjke. U drugoj posudi mikserom izmiksaj bjelanjke dok ne formiraju čvrste vrhove. Postepeno dodaj bjelanjke smjesi sira, čokolade i žumanjaka.
Ulij smjesu u kalup. Ulij toplu vodu u pleh u kojem ćeš peći tvoj cheesecake i peci sve zajedno oko 40 minuta. Ohladi i uživaj.
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr.