Ako konzumiramo sladoled u umjerenim količinama, bez brige možemo uživati u ovoj omiljenoj ljetnoj poslastici. Osim što je osvježavajući i neodoljivog okusa ima još povoljnih svojstava.
- Bogat je kalcijem - odrasloj osobi dnevno je potrebno oko tisuću miligrama kalcija, dok trudnice i djeca imaju povećanu potrebu za tim mineralom. Zbog mlijeka kao osnovnog i najvažnijeg sastojka, sladoled će dobro poslužiti kao jedan od izvora ne samo kalcija, već i vitamina A i B.
- Pomaže u održavanju tjelesne težine - neke studije tvrde da kalcij uvjetno smanjuje kalorijsku vrijednost sladoleda koja iznosi između 125 i 300 kalorija na 100 grama. To nikako ne znači da se uz njega mršavi, već samo da je "manji grijeh" u odnosu na druge deserte.
- Sadrži vitamine i antioksidanse - voćni sladoled koji se priprema od smrznutog ili svježeg voća dat će ti potrebne vitamine, dok će oni od kave i čokolade osigurati dozu antioksidansa polifenola koji štiti srce i krvne sudove i ojačava imunološki sustav.