Hrana 1287 prikaza 31. siječnja 2011.

Toskanska pita

Toskanska_Pita
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Maja Matus iz Trogira poslala nam je recept za toskansku pitu od borovnica i crvenog ribizla s maslinovim uljem kojeg je stručni žiri zdravakrava.hr i gastro.hr proglasio receptom tjedna. Pošalji nam i ti svoj originalni zimski recept i možda uđeš u izbor za kuharicu zime koje osvaja poklon bon u vrijednosti 3000 kuna!

Kuharica tjedna Maja Matus za nagradu od Maggija dobiva poklon paket proizvoda Maggi Sočno iz pećnice i druge začine te poklone iznenađenja, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Također ulazi u izbor za kuharicu zime, kojoj će Maggi darovati poklon bon u vrijednosti 3000 kuna za kupnju pećnice u Technomaxovom dućanu u zagrebačkom shopping centru King Cross.

Saznaj kako i ti možeš sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu zime!"

Sastojci za 6 osoba:

  • 2 jaja
  • 135 g kristal šećera
  • 90 g otopljenog maslaca
  • 60 ml domaćeg maslinovog ulja
  • 75 ml mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g glatkog pšeničnog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 125 g svježih ili zamrznutih borovnica
  • 125 g svježih ili zamrznutih crvenih ribizla
  • ribana korica 1 naranče
  • ribana korica 1 limuna
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

  1. Jaja pomiješati sa šećerom pa miksati oko 5 minuta dok smjesa ne postane gusta i svijetložuta.
  2. U pripremljenu smjesu jaja dodajte rastopljeni maslac, maslinovo ulje, ekstrakt vanilije i mlijeko miješajući oko 1 minute između svakog dodavanja sastojka. Na kraju dodaj ribanu koricu naranče i limuna, malo soli, malo po malo brašna, te prašak za pecivo.
  3. Voće mora biti sobne temperature, a ako koristiš zamrznuto, treba biti na pola odleđeno, nikako rastopljeno da iz njega izlazi sok. Voće pomiješaj s šećerom po volji.
  4. 1/4 voća umiješaj lagano kružnim pokretima u pripremljeno tijesto. Kalup namasti s malo rastopljenog maslaca. Smjesu izlij u kalup i stavi peći 20 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici na 175°C.
  5. Nakon što je kolač na pola pečen, ostatak voća lagano poredaj po površini kolača pa lagano žličicom utisni voće u biskvit. Stavi peći još 30 minuta na istoj temperaturi.
  6. Posluži posuto šećerom u prahu.

  • Default avatar -
    krisia

    Odličan recept! isprobala sam i mogu reći da je odličan , jako ukusan desert, svi koji su kušali bili su oduševljeni! P.S. povećala sam količinu voća

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.