Zahvaljujući hrskavoj zelenoj jabuci i đumbiru ovo je osvježavajući tonik koji će te podići bez obzira na doba dana. Osim toga, to je najlakši način da raštiku uvrstiš u svoju prehranu.
Recept je iz knjige "Alkalni sokovi & smoothieji", dr. Stephana Domeniga, autora uspješnice "Alkalna prehrana", obje objavljene u izdanju Školske knjige.
Sastojci:
- 1 zelena jabuka
- 3 stabljike celera listaša
- 1/2 krastavca
- 2 cm đumbira
- 2 lista raštike
- 1 limun
Priprema: Jabuku prereži popola, izreži sredinu i izvadi koštice. Stavi je u sokovnik. Dodaj celer. Krastavac oguli, nareži na tanke uzdužne ploške i stavi u sokovnik. U dobiveni sok stavi naribani đumbir. Odreži stabljike s listova raštike i stavi ih u sok. Dodaj oguljeni limun iz kojeg si prethodno izvadila koštice. Dobiveni sok dobro promiješaj i ulij u čašu.
Napomena: Kora krastavca sadrži siliku, sastojak koji je vrlo važan za zdravlje naših tkiva. Zato je moraš guliti, ali okus joj je prilično jak. Želiš li uzeti krastavac s korom, bolje je kupiti onaj koji je organski uzgojen.