Hrana Hrana kao lijek 06. ožujka 2018.

Što piti ovaj tjedan: Popajev koktel čisti krv i smanjuje kolesterol

Sok_Od_Kelja
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hladno prešanje sirovog špinata način je da se očuvaju sve njegove hranjive tvari, koje se termičkom obradom gube. Špinat je izuzetno bogat kalcijem, folnom kiselinom i antioksidansima, poznat je kao čistač krvi, koristan u liječenju anemije i smanjivanju razine kolesterola u krvi.

Također jača kosti i zube, živce i imunitet. Ovako pripremljen napitak od špinata zanimljiv je i djeci, jer je zelene boje, a zahvaljujući jabukama i banani ima i fini, slatkasti okus.

Sastojci:

  • 20 dkg svježeg mladog špinata
  • 3 domaće jabuke (po mogućnosti iz eko uzgoja)
  • 1 zrela banana
  • 2 dl vode
Med_I_Đumbir Možda te zanima... Super napitak sa zelenim čajem i đumbirom za mršavljenje i uži struk Dijeta Možda te zanima... Što piti ovaj tjedan: Rooibos beskofeinski čaj regulira tlak i probavu Hrana

Priprema: U sokovnik naizmjence stavljaj par listova špinata, komad banane, četvrtinu jabuke (zajedno s korom i košticama) pa malo vode da razrijediš inače gusti sok. Za pripremu ovog zdravog tekućeg obroka treba ti maksimalno 10 minuta. Ako nemaš sokovnik, napravi smoothie koji će uz sve navedeno biti sadržavati i toliko poželjna vlakna za probavu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.