Hrana Zdravi recepti 22. kolovoza 2018.

Muffini od tikvica i jabuka, neodoljivo sočni

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovi zdravi muffini od cjelovitog pšeničnog brašna jednostavni su za napraviti, popularni su kod djece i odraslih i odlični su i za zamrzavanje. U ove muffine ide vrlo malo ulja, a sočni su zahvaljujući tikvicama i soku od jabuka. Ako želiš hrskavu koru pomiješaj brezin ili smeđi šećer s cimetom i pospi ga po muffinima prije pečenja.

Sastojci:

    1/4 šalice bijele brašno od integralne pšenice
    3/4 šalice smeđeg šećera
    1/2 čajne žličice sode bikarbone
    1/2 čajne žličice praška za pecivo
    1/2 žličice soli
    1 čajna žličica cimeta
    1 šalica mlaćenice ili masnijeg jogurta
    1/4 šalice nezaslađenog soka od jabuke
    1 žlica ulja (rastopljeno kokosovo ulje ili biljno ulje)
    1 veliko jaje
    1 žličica ekstrakta vanilije
    1/2 šalice ribane jabuke (koristim Granny Smith)
    1/2 šalice ribane tikvice, ostaviti ih bar pola sata prije upotrebe da ispuste vodu
    1 šalica sjeckanih oguljenih jabuka (koristim Granny Smith)

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock
Za posip:

    2 žlice šećera
    1/4 čajne žličice cimeta

Možda te zanima... Bezglutenski muffini s limunom i borovnicama Hrana

Možda te zanima... Brzi proteinski muffini od čokolade i badema Hrana

Upute za pripremu:

Prethodno zagrij pećnicu na 200 stupnjeva C. U kalup za muffine stavi papir za pečenje ili ga premaži uljem i odloži ga u stranu.
U velikoj zdjeli, pomiješaj brašno, smeđi šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol, cimet i sve začine.

U maloj zdjeli pomiješaj  mlaćenicu, sok od jabuke, ulje, jaje i ekstrakt vanilije. Polij mokre preko suhih sastojaka i pomiješaj s drvenom žlicom ili špatulom sve dok se sastojci ne sjedine. Nemoj previše miješati. Zatim lagano u smjesu dodaj ribanu jabuku, tikvice i nasjeckane jabuke. Dobro promiješaj cimet i šećer.

Napuni pripremljenu posudu za muffine sa smjesom i pospi svaki kolač smjesom od cimeta i šećera. Peci 20 minuta ili dok muffini ne dobiju zlatnu boju, a čačkalica umetnuta u središte kolača ne izađe čista. Ohladi muffine na sobnoj temperaturi i posluži.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.