Hrana 21. kolovoza 2013.

Slatko - slane pite od jabuka

Uspr_4
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Malo tko može prihvatiti različite kombinacije kao što su slano-kiselo, slatko-slano ili ljuto-slatko, ali da bi znali sviđaju li nam se takve kombinacije, prvo ih trebamo isprobati. Donosim ti recept za neobičnu kombinaciju pite od jabuke, slanutka i piletine

Jabuke, slanutak i piletina savršeno se nadopunjuju, a u ovom receptu slanutak i piletina pružaju ti potrebne bjelančevine od kojih se osjećaš sitom. Mrkva i blitva opskrbljuju tvoju kožu vitaminom A, a sezam ti daje esencijalne aminokiseline koje su potrebne tvojoj kosi i koži. Isprobaj različite kombinacije okusa i otkrij svoju omiljenu kombinaciju.

Sastojci:

  • 2 šalice kuhanog slanutka
  • 1 mrkva
  • 5 listova blitve
  • 1 žličica sezamova ulja
  • 1 file piletine
  • 2 žličice sezama
  • 1 jabuka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 2 žlice vode

Priprema:

  1. Jednu šalicu slanutka pomiješaj s naribanom mrkvom i izmiksaj u kremu.
  2. Blitvu skuhaj u slanoj vodi i ocijedi, pomiješaj je s jednom žličicom sezamova ulja.
  3. Piletinu nasjeckaj na kockice te popeci na ulju sa sjemenkama sezama koje ćeš dodati na kraju pečenja kako ne bi zagorjele.
  4. Jabuku nareži na listiće, ali ne previše tanko kako ne bi puknuli.
  5. Šećer pomiješaj s vodom i zagrijavaj na vatri, dodaj listiće jabuke te miješaj dok karamela ne postane zlatna, zatim makni s vatre.
  6. Kako bi dobila lijepi kružni oblik, koristi okrugli kalup kao za krafne, ali mora biti dubok.
  7. Na dno posloži ostatak cijelih zrna slanutka, na njega smjesu slanutka i mrkve, blitvu, karamelizirane jabuke i na vrh piletinu.
  8. Sve možeš ukrasiti vlasima čilija!

Dobar tek i sretno u pronalaženju svojih neobičnih kombinacija!

Ako želiš doznati više o Kristini i njezinoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.