Malo tko može prihvatiti različite kombinacije kao što su slano-kiselo, slatko-slano ili ljuto-slatko, ali da bi znali sviđaju li nam se takve kombinacije, prvo ih trebamo isprobati. Donosim ti recept za neobičnu kombinaciju pite od jabuke, slanutka i piletine
Jabuke, slanutak i piletina savršeno se nadopunjuju, a u ovom receptu slanutak i piletina pružaju ti potrebne bjelančevine od kojih se osjećaš sitom. Mrkva i blitva opskrbljuju tvoju kožu vitaminom A, a sezam ti daje esencijalne aminokiseline koje su potrebne tvojoj kosi i koži. Isprobaj različite kombinacije okusa i otkrij svoju omiljenu kombinaciju.
Sastojci:
- 2 šalice kuhanog slanutka
- 1 mrkva
- 5 listova blitve
- 1 žličica sezamova ulja
- 1 file piletine
- 2 žličice sezama
- 1 jabuka
- 1 žlica smeđeg šećera
- 2 žlice vode
Priprema:
- Jednu šalicu slanutka pomiješaj s naribanom mrkvom i izmiksaj u kremu.
- Blitvu skuhaj u slanoj vodi i ocijedi, pomiješaj je s jednom žličicom sezamova ulja.
- Piletinu nasjeckaj na kockice te popeci na ulju sa sjemenkama sezama koje ćeš dodati na kraju pečenja kako ne bi zagorjele.
- Jabuku nareži na listiće, ali ne previše tanko kako ne bi puknuli.
- Šećer pomiješaj s vodom i zagrijavaj na vatri, dodaj listiće jabuke te miješaj dok karamela ne postane zlatna, zatim makni s vatre.
- Kako bi dobila lijepi kružni oblik, koristi okrugli kalup kao za krafne, ali mora biti dubok.
- Na dno posloži ostatak cijelih zrna slanutka, na njega smjesu slanutka i mrkve, blitvu, karamelizirane jabuke i na vrh piletinu.
- Sve možeš ukrasiti vlasima čilija!
Dobar tek i sretno u pronalaženju svojih neobičnih kombinacija!
Ako želiš doznati više o Kristini i njezinoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.