Donosimo ti recept za prefine, sirove kulice iz knjige "Slatke strasti". Autorica knjige Mihaela Devescovi pojasnila je kako je njena strast za sirovim kolačima i tortama potekla iz zdravih deserata koje je pripremala obitelji i prijateljima, koji su uvijek ostali oduševljeni.
"Zbog velikog zanimanja ljudi za novi, zdravi način prehrane sirovim namirnicama, počela sam održavati kulinarske radionice – i to u vlastitoj kuhinji, koju sam za tu potrebu spoila s dnevnim boravkom. Moji prvi klijenti nisu bili prijatelji ili poznanici, nego potpuni stranci koji su pokazali slično zanimanje putem mojih mrežnih stranica sirovahrana.hr.", navodi autorica na početku knjige Slatke strasti.
Pročtiaj recept za sirovu Schwarzwald torta.
U nastavku je recept za kuglice bez glutena, bez šećera i bez pečenja.
Sastojci
- 1⁄2 šalice mljevenog lješnjaka
- 1⁄2 šalice kokosova brašna
- 1/4 šalica brusnica
- 1⁄2 šalice grožđica ili datulja
- 1/4 šalica
- mljevenog rogača
- sok od naranče po ukusu ili izboru
Priprema
U blenderu miksaj brusnice i suhe grožđice. Dodaj sok od naranče i pomiješaj sve s lješnjacima, kokosovim brašnom i rogačem. Oblikuj kuglice, svaku uvaljaj u rogač i ostavi u hladnjaku 2 sata.
Mihaela Devescovi je ujedno autorica knjige "Sirova hrana", a promociju nove knjige će imati u Puli (19.10.) i Osijeku (28.10.).
Knjigu u izdanju Mozaik knjige možete kupiti na njihovoj stranici.