Trešnje su ukusna ljetna poslastica, a s nutritivnog stajališta njihove su koristi vrlo cijenjene. Dobar su izvor antioksidansa vitamina C i prehrambenih vlakana, a siromašne su mastima i ne sadrže natrij i kolesterol. Zbog bogatstva nutrijenata i istodobno umjerene količine kalorija, trešnje su odličan izbor za pripremu domaćeg sladoleda bez umjetnih sastojaka. U nastavku pročitaj koji su ti još sastojci potrebni
Sastojci
- 2 šalice svježih ili smrznutih trešanja
- 1 šalica običnog grčkog jogurta ili posnog sira
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica meda
Priprema
Izmiksaj zajedno trešnje sa pola šalice grčkog jogurta i ekstrakta vanilije dok ne postane glatka smjesa. Smjesu prebaci u posudu za zamrzivač, najbolje uski protvan za kruh ili par manjih plastičnih posudica. Izmiješaj drugu polovicu šalice grčkog jogurta i med te prelij preko prve smijese. Lagano u protvanu promiješaj kružnim pokretima kako bi dobila smjesu s vidljivim bijelim tragovima. Stavi u zamrzivač na najmanje 4 sata.
Pročitaj recept za domaći sladoled od manga!