Hrana Analizirali smo 29. studenoga 2016.

Sjajna vijest: ako jedeš sladoled ujutro, mozak će ti raditi brže!

Sladoledi-Glavna_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Japanski znanstvenik Yoshihiko Koga tvrdi kako bi kuglica sladoleda ujutro natašte mogla potaknuti tvoj mozak na bolji i brži rad.

Ugledni profesor sa tokijskog sveučilišta Kyorin proveo je istraživanje u sklopu kojeg je grupa ispitanika svako jutro natašte jela tri žlice sladoleda, a zatim su kompjutorski rješavali različite mentalne vježbe, piše The Independent.

Brže reakcije i veća koncentracija

Oni koji su jeli sladoled ujutro pokazali su brže reakcije i bili su bolji u procesiranju informacija od skupine koja nije jela sladoled za doručak. Također grupa koja je jela sladoled imala je zabilježen povećan broj alfa valova koji su povezani s koncentracijom, relaksacijom i mentalnom koordinacijom. Profesor je također ponovio eksperiment s hladnom vodom umjesto sladoleda, kako bi provjerio da li temperatura slastice potiče bolju mentalnu aktivnost, no rezultati nisi bili ni približno slični.

Dakle, sladoledoljubci, navalite na sladoled bez grižnje savjesti!

Sladoled dijeta, saznaj više!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.