Nada Rocco, glumica i autorica kuharice "Moje sirove strasti" ustupila nam je svoja dva blagdanska recepta i otkrila kako će provesti Božić.
"Blagdane uvijek provodim sa svojom obitelji. To je tradicija od koje se ne odustaje. Nona Rocco već godinama, s puno ljubavi i umijeća brine o našem blagdanskom stolu. Na nama je samo da uživamo u noninim delicijama, divnom druženju i vedrom raspoloženju."
Nada Rocco iako u mirovini još uvijek radi, ali samo ono što je veseli. "Moja posebna ljubav je govorenje poezije i u zadnje vrijeme dosta nastupam. Još uvijek radim na promociji svoje knjige 'Moje sirove strasti'. U proljeće imam poziv s Raba i Visa. Uživam i pripremajući svoje prirodne kozmetičke pripravke.
Vidim da se sviđaju i mojim prijateljicama koje me bodre u kreiranju novih", kaže Rocco i otkriva da radi na novoj knjizi: "Knjiga će se zvati 'Put prema samoj sebi'. Ne žurim se s objavom knjige jer želim da u njoj bude obuhvaćeno sve što me zanima i o čemu razmišljam."
Torta od limete
Sastojci za bazu
- 2 šalice badema ( namočenih preko noći, oguljenih )
- 3 žlice agavina sirupa
- 2 žlice kokosova ulja – otopljenog
- 1 žlica limunova soka
- 1 mahuna vanilije
Priprema: Usitni bademe u blenderu. Stavi ih u posudu i dodaj ostale sastojke, dobro ih izmiješaj i utisni pomoću žlice u kalup za tortu koji si prethodno obložila papirom za pečenje. Stavi ga u duboko smrzavanje dok pripremaš kremu.
Krema
Sastojci
- 2 ½ šalice indijskih oraščića (prethodno namočenih u vodi)
- 3 limete
- sok i korica 2 zrela mekana avokada
- ½ šalice agavina sirupa
- đumbir 5 cm
- ½ šalice kokosova maslaca
Priprema: Sve sastojke stavite u blender i dobro izblendajte postepeno ubrzavajući uz pomoć štapa, sve dok krema ne dobije finu glatku teksturu. Nanesite je na koru i ukrasite po nahođenju.
Muss od čokolade
Sastojci:
- 2 avokada
- 3 žlice kakao-praha
- 3 žlice kokosova ulja
- ½ šalice agavina sirupa
- 1 mahuna vanilije
- 1 žličica tamarija
- 1 žličica cimeta crne borovnice ili maline
Priprema: Sve sastojke, osim kakaa stavi u blender i dobro izblendaj. Pred kraj dodaj kakao i još kratko izblendaj. U prozirnu čašu stavi prvo red mussa, na to malo voća i na vrh ponovno muss. Ukrasite listićima mente.