Hrana Zdravi recepti 01. siječnja 2022.

Shakshuka izvrstan doručak za mamurna jutra

Foto: Sanja Žuljević i Petar Tucman Shakshuka je vegetarijansko jelo jednostavnih i zdravih sastojaka
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Shakshuka je klasično sjevernoafričko i bliskoistočno jelo koje se jede za doručak ili bilo koji obrok u danu, a napravljen je od jednostavnih, zdravih sastojaka i vegetarijansko je

Shakshuka doslovno znači "mješavina", a tradicionalna verzija koristi rajčice, luk i začine kao temelj s poširanim jajima. Ova sjajna kombinacija okusa zadovoljit će i ona najizbirljive.

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 jaja
  • 400 grama sjeckane rajčice
  • 1 glavica luka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 mlada luka
  • 5 šaka rukole
  • 4 kriške kruha
  • sol
  • papar
  • kumin
  • čili u prahu

Za još recepata posjeti Sanjinu stranicu Koji biiiip kuhamo

Priprema

Na maslinovom ulju ispirjaj luk dok ne postane proziran i dobije malo boje. Dodaj sjeckanu rajčicu i pirjaj dok tekućina ne ispari. Začini po želji. Žlicom napravi udubinu u umaku i razbij jaja. Pokrij posudu poklopcem i smanji vatru. Makni s vatre kada su jaja onakva kakva želiš, super je kada je žumanjak malo tekuć. Posipaj mladim lukom i rukolom koju trebaš začiniti sa malo limunovog soka, maslinovim uljem, soli i paprom. Posluži uz tostirani kruh i uživaj!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.