Shakshuka je klasično sjevernoafričko i bliskoistočno jelo koje se jede za doručak ili bilo koji obrok u danu, a napravljen je od jednostavnih, zdravih sastojaka i vegetarijansko je
Shakshuka doslovno znači "mješavina", a tradicionalna verzija koristi rajčice, luk i začine kao temelj s poširanim jajima. Ova sjajna kombinacija okusa zadovoljit će i ona najizbirljive.
Sastojci za 4 osobe:
- 4 jaja
- 400 grama sjeckane rajčice
- 1 glavica luka
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 mlada luka
- 5 šaka rukole
- 4 kriške kruha
- sol
- papar
- kumin
- čili u prahu
Za još recepata posjeti Sanjinu stranicu Koji biiiip kuhamo
Priprema
Na maslinovom ulju ispirjaj luk dok ne postane proziran i dobije malo boje. Dodaj sjeckanu rajčicu i pirjaj dok tekućina ne ispari. Začini po želji. Žlicom napravi udubinu u umaku i razbij jaja. Pokrij posudu poklopcem i smanji vatru. Makni s vatre kada su jaja onakva kakva želiš, super je kada je žumanjak malo tekuć. Posipaj mladim lukom i rukolom koju trebaš začiniti sa malo limunovog soka, maslinovim uljem, soli i paprom. Posluži uz tostirani kruh i uživaj!