Renata Šišak iz Zagreba postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za krumpirovu savijaču s vrganjima. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 150 g brašna
- 1 jaje
- 1 luk
- 300 g vrganja
- malo soli i papra
- peršinov list
- žlica ulja
Priprema:
- Skuhaj krumpir, protisni ga pa kad se malo ohladi dodaj brašno, jaje i malo soli te umijesi krumpirovo tijesto.
- Nasjeckaj luk na sitno pa ga prodinstaj na malo ulja. Dodaj vrganje nasjeckane na listiće. Posoli, popapri pa dinstaj 15-tak minuta, dodaj i nasjeckan peršinov list.
- Krumpirovo tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj dasci pa po površini stavi nadjev od vrganja. Zarolaj čvrsto u mokru krpu i zaveži na oba kraja. Stavi u kipuću vodu i kuhaj 15-tak minuta.
- Izvadi iz vode pa kad se malo ohladi izvadi i iz krpe, pusti da se ohladi do kraja pa nareži na oko 2 cm debele ploške.
Dobar tek!