Proteinske pločice idealna su užina za one koje paze na liniju. U trgovinama ih sad ima u ponudi više vrsta i zaista su ukusne i dobrog sastava, ali im je cijena prilično visoka. Zato sam odlučila napraviti svoje i uvjerila sam se da su jednako fine, a osim toga vrlo su jednostavne za pripremu. Ako želiš u njih možeš dodati i maca prah, zelenu magmu ili neke druge "podizače" energije
Sastojci za osam pločica:
Pasta:
- 10 suhih marelica
- 2-3 datulje
- 1 velika žlica kokosovog ulja
- 3 žlice bundevinih sjemenki
- 2 žlice konopljinog proteina
- 1 žlica sirovog kakao praha
- 1 žlica oljuštenih konopljinih sjemenki
- 1 žlica sjemenki maka
- 2 žlice chia sjemenki
Kasnije umiješati:
- 2 žlice kratko namočenih goji bobica
- 1 žlica bundevinih sjemenki
- 1 žlica oljuštenih konopljinih sjemenki
Za posipanje:
Malo goji bobica, konopljinih sjemenki, bundevinih sjemenki, sjemenki maka i malo ninskog cvijeta soli.
Priprema:
Marelice i datulje namoči u toploj vodi da omekšaju. Ocijeđene stavi u blender i dodaj kokosovo ulje i ostale sastojke. Po potrebi dodaj malo vode od namakanja. Izvadi pastu u posudu i umiješaj bundevine sjemenke, goji bobice i konopljine sjemenke. Pastu utisni u manju keramičku posudu obloženu prijanjajućom folijom. Izravnaj površinu i ukrasite goji bobicama, sjemenkama i prstohvatom cvijeta soli. Stavi smjesu u hladnjak i pusti da se hladi oko 30 minuta i potom nareži na prutiće i posluži.
Upoznaj blogericu Maju Kefeček i pročitaj njezin recept za tajlandsku salatu.
Maju možeš pratiti i na Facebooku i Instagramu.